Kodinkoneiden energiankulutus minimiin: 3 vinkkiä pihistelyyn keittiössä

Keittiössä voi säästää energiaa panostamalla kodinkoneiden laatuun ja sijoittamalla laitteet optimaalisesti. Uusia laitteita hankittaessa on kiinnitettävä huomio siihen, että ostetaan parasta mahdollista A tai A+ luokkaa.

Tärkeää viileiden keittiölaitteiden energiankulutuksen kannalta on mahdollistaa niiden ilmankierto ja sijoittaa ne muualle kuin lämpöä tuottavien koneiden viereen. Esimerkiksi pakastin kannattaa suojata auringon paahteelta ja laittaa puolilämpimään tilaan, missä sen energiankulutus on luonnollisesti paljon pienempi.

Sulata kylmälaitteet ajoittain

Kylmälaitteet kannattaa aika ajoin sulattaa. Esimerkiksi pakastimeen kertyy jäätä kylmäelementtien ympärille. Tällöin joudutaan käyttämään enenevässä määrin tehoa, jotta pakastimessa saadaan pidettyä haluttu lämpötila.

Teknisten seikkojen lisäksi myös ihmisten käyttötottumuksilla on merkitystä energiansäästämisessä.

1) Jos astianpesukoneessa on mahdollista käyttää pesuohjelmaa, jossa ei ole lopussa kuivatusta, säästetään huomattavasti energiaa.

2) Induktioliesi vie noin 30 % vähemmän energiaa kuin perinteinen rautalevyliesi ja myös liesilevyjen tehon säätöön kannattaa kiinnittää huomiota.

3) Kiertoilmauunin virrankulutus on noin 30 % pienempi verrattuna perinteiseen uuniin. Lisäksi uunin käytön keskittäminen sekä sen jälkilämmön hyödyntäminen ovat myös hyviä keinoja säästää energiaa.

REMONTTIMESTARI MTV3-kanavalla lauantai-iltapäivissä

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja