Mainos

Klitshko paljastaa: Uran jatkaminen oli kiinni sekunneista – Joshua-tappio korvaamaton kokemus

0:58

Vladimir Klitshko on puhunut avoimesti menestyksekkään nyrkkeilyuransa päättämisestä IBTimesin haastattelussa.

"Rakastan nyrkkeilyä. Rakastan sen faneja, sen haasteita ja mahdollisuuksia niin paljon. Klitshko vastaan Joshua osa 2 on tulossa. Näen teidät kehän reunalla."

Tuon viestin Vladimir Klitshko oli kirjoittanut puhelimeensa 2. elokuuta ja oli vain sekuntien päässä sen lähettämisestä. 41-vuotias ukrainalaissuuruus päätyi kuitenkin toiseen vaihtoehtoon – viestiin uran päättämisestä.

Klitshko oli hävinnyt reilut kolme kuukautta aiemmin Anthony Joshualle tyrmäyksellä ottelun (video yllä), joka menee eittämättä nyrkkeilyhistoriaan yhtenä suurista. Ex-mestari näytti taistossa taitonsa ja voimansa 90 000 katsojan edessä Wembley-stadionilla lyömällä Joshuan ensimmäistä kertaa lattiaan tämän uralla. Nuorempi mestari kuitenkin toipui järkytyksestä ja moukaroi Klitshkon useampaan kertaan kanveesille.

– Uusintaottelu olisi ollut helpoin päätös, jonka olisin voinut tehdä, Klitshko kertaa IBTimesille viitaten valtavaan ottelupalkkioon.

– Tein kuitenkin kaikista vaikeimman päätöksen. Mutta olen niin onnellinen siitä. Tein ehkä epäloogisen ratkaisun, mutta poistuin kehistä omilla ehdoillani, en kenenkään muun. Mielestäni osakkeeni nousivat, eivätkä laskeneet. Ja yllätyin, että se oli mahdollista. 

Klitshkon suoritus todella ansaitseekin kaiken saamansa suitsutuksen. Ja vaikka ukrainalainen hävisi, hän on iloinen siitä, että hän hävisi loistavan esityksen jälkeen – ja juuri Joshualle.

– Toivon hänen (Joshuan) voittavan kaikki tulevat ottelunsa, sillä mitä enemmän hän voittaa, sitä paremmassa valossa minä näyttäydyn. Sillä jos häviän, haluan hävitä parhaalle ottelijalle, haluan olla siitä ylpeä. Hän kantaa lippua sen mukaisesti.

– Se, että olisin tyrmännyt hänet kuudennessa erässä ja voittanut mestaruuteni takaisin, olisi ollut kiva asia egolleni. Ja egoni on iso. Mutta en ikinä muuttaisi sitä (ottelun tulosta). Olen missä olen ja olen kokenut mitä olen kokenut, koska olen saavuttanut paljon menestystä ja tiedän tämän toisen puolen, jossa voin voittaa häviämällä. Maksaisin siitä minkä tahansa hinnan, Klitshko järkeilee.

0:56

Klitshko ei edes halua ajatella sitä vaihtoehtoa, että hänen uransa olisi päättynyt marraskuussa 2015, kun hän hävisi mitäänsanomattoman esityksen jälkeen MM-tittelinsä Tyson Furylle.

– Sieluni ja sydämeni eivät voisi olla rauhassa.

– Se on jo menneisyyttä, eikä sillä ole väliä. Otteluni Joshuaa vastaan muutti kaiken takaisin loistavaksi. Vaikka hävisin. Kaikki voittivat.

Klitshko otteli ammattilaisena 69 ottelua, joista hän voitti 64 (tyrmäyksellä 53) ja hävisi viisi. Hän hallitsi raskasta sarjaa lähes vuosikymmenen ajan ennen Fury-tappiotaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.