Sokkitappion kärsinyt Anthony Joshua haluaa uusintaottelun – "Tämä on sotaa"

Ukrainan Oleksandr Usyk jysäytti nyrkkeilympommin voittamalla hallitsevan mestarin Anthony Joshuan Lontoossa. IBF-, WBA- ja WBO-liittojen mestaruusvyönsä Usykille menettänyt Joshua ilmoitti välittömästi palaavansa harjoittelemaan ja haluavansa uusintaottelun.

Usyk hallitsi 12 eräiseksi venynyttä ottelua ja kaikki kolme tuomaria näkivät ukrainalaisen selvänä voittajana. Pisteet merkittiin Usykille 117-112, 116-112 ja 115-113.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Joshua kertoi silmänsä muurautuneen umpeen, mikä vaikeutti nyrkkeilemistä.

– Onnittelut voittajalle. Palaan harjoittelemaan. Loistavat 12 erää. Tämä oli myös hieno kokemus. Kehityn tästä, Joshua aloitti. 

– Yhdeksännestä erästä eteenpäin en nähnyt oikein mitään. Silmäni oli ummessa. Se oli hieno kokemus. Täytyy oppia kontrolloimaan itseään, pääsemään yli vastoinkäymisistä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun minulle käy näin, että silmäni menee umpeen ottelussa, enkä näe mitään.

Usykin ja Joshuan sopimuksessa oli pykälä uusintaottelusta. Lehdistötilaisuudessa Joshua puhui siitä, miten aikoo kehittyä entistä paremmaksi kaksikon seuraavaa kohtaamista varten. Joshua vakuutti olevansa parempi kaksikon ensi kerralla ja voittavansa ottelun.

– Olen valmis palaamaan harjoittelemaan. (Ottelimme) 12 hyvää erää. Olen hyvässä vauhdissa, kun palaan harjoittelemaan. Jatkan siitä, mihin jäin, joshua sanoi.

– Tämä oli hyvä "shakkiottelu". Halusin voittaa hänet nyrkkeilemällä. Sitten silmäni muurautui umpeen. Tämä oli loistava oppitunti. Jatkan oppimista. 

Joshua sanoi tappion tuntuneen aluksi pahalta, mutta lehdistötilaisuuteen mennessä mies oli jo ehtinyt nuolla haavojaan.

– En aio mennä kotiin itkemääm. Tämä on sotaa. Ei ole kyse vain yhdestä ottelusta. Katsoin jo ottelua ja mietin, mitä voisin tehdä paremmin. En ole kovin harmissani. Mikä minua kiinnostaa, on se, miten voin olla parempi, Joshua kuvaili.

– Pitää luottaa kehitykseen. Jos tämä olisi mennyt suunnitellusti, se olisi ollut hienoa, mutta se ei mennyt. Olen tyytyväinen siihen, että saan uuden mahdollisuuden. Voin nousta uudelleen mestariksi.

Promoottori Eddie Hearn vahvisti Sky Sportsille Joshuan ilmoittaneen haluavansa uusintaottelun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja