Klara Kivilahti: Äitiys on vaikuttanut pukeutumiseeni

Kaarina Kivilahden tytär, sisäänostaja Klara Kivilahti, esitteli Tyylitunnustuksia-sarjassa vaatekaappinsa aarteita. Kahden lapsi äiti myönsi äitiyden vaikuttavan pukeutumiseensa, mutta ei tyylin kustannuksella.

Klara Kivilahtimuistuttaa, että tyyli ja muoti ovat kaksi eri asiaa. Ihmisissä Klaran huomion kiinnittääkin se, sopiiko tyyli kyseiselle ihmiselle, ja miten tämä on poiminut muodista itselleen sopivia asioita.

– Tyyli muuttuu iän, työn ja elämäntilanteen mukana. Muoti muuttuu koko ajan ja muodista voi löytää sopivia juttuja omaan tyyliin sopiviksi, Klara opastaa.

Klaran omakin tyyli on vaihdellut iän ja elämäntilanteiden vaihtuessa.

– Pienenä tyttönä minulla oli prinsessatyyli, sitten oli varhaispuberteettityyli, teinityyli, hippityyli ja teknotyyli. Teknotyyliin kuuluivat mustat ja kirkkaat värit sekä möhkälekengät. Niillä pysyi hyvin pystyssä, kun en silloin vielä korkokengillä osannut kävellä, Klara nauraa nuoruutensa tyylikokeiluja.

Nykyisin Klara on jo mestari kävelemään korkkareilla. Kaunotar opiskeli korkotaituriksi Kerttu Selininmallikoulussa – isänsä ehdotuksesta.

– Olin tehnyt yhden näytöksen, kun isäni sanoi, että minun kannattaisi vähän petrata korkokengillä kävelyä. Hän sanoi, ettei kävelyni näyttänyt kovin hyvältä Marimekon näytöksessä.

Klaran isä tiesi, mistä puhuu.

– Isä oli vissiin nähnyt äidin kävelevän korkokengillä jo aika monta vuotta, Klara nauraa.

Klaran tyyli nyt

Klaran tyyli on nykyisin monelle muodin alalla työskentelevälle tyypillinen.

– Käytän aika paljon mustaa. Aika moni muodin ammattilainen käyttää aina mustaa johtuen ehkä siitä, että kun tekee tätä työtä muille, ei sitten itse halua erottua niin paljon, Klara pohtii.

Myös äitiys on vaikuttanut omalta osaltaan pukeutumiseen.

– Olin jo päättänyt, etten käytä legginssejä, mutta nehän ovat loistavat. Ne ovat tosi helpot kaikessa, Klara kehuu.

– Äitiys on myös muuttanut pukeutumistani niin, että mietin, mikä on käytännöllistä. Toisaalta olen sitä mieltä, ettei äitiys vie naiseutta. Aikaisemmin, kun tultiin äideiksi, satsattiin lastenvaatteisiin, mutta nykyisin äidit haluavat pitää itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa, ja näyttää siltä, että pukeutuvat muodikkaasti, Klara sanoo.

Klaran tyyli heijastuu myös hänen lapsiinsa.

– Kummallakin pojallani on pitkät, vaaleat tukat. Siitä lähtien, kun he ovat olleet pieniä, olen ostanut paljon mustia, harmaita ja armeijanvihreitä vaatteita. Kun menemme jonnekin, yritän pukea meidät kaikki samantyylisesti. Pukeudun sitten vaikka itse vähän kundimaisesti, Klara nauraa.

Klara muistuttaa, että omaan tyyliin on syytä panostaa.

– Omaan elämäntilanteeseen kannattaa ensinnäkin kiinnittää huomiota. Myös omaan vartalonmuotoon, sillä kaikki ei sovi kaikille. Kannattaa kuitenkin olla rohkeampi ja avoimempi uusille jutuille, Klara vinkkaa.

Kuvat: MTV3

AVA

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30.

Klara Kivilahden vaatekaapin tyylikkäät löydöt, katso kuvat!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja