Kissankarvoja vaatteissa? Ei näillä nikseillä!

Kehrääjä on kiva lemmikki, mutta jättää rapsuttelutuokion jälkeen vaatteet suttuisen näköisiksi. Irrota kissankarvat näillä vinkeillä.

Kissakodissa etenkin samettiset vaatteet ja huonekalut saavat nopeasti karvaisen pinnan. Mustassa pinnassa lemmikin karvat loistavat heti, vaikka irtokarvaa ei olisikaan hirveästi. Lemmikin turkin irtojäämät saa irrotettua seuraavin kotikonstein:

Vaateteippirulla

Rullaa vaatteet ja huonekalut tahmaisella vaaterullalla. Toista käsittely, kunnes saat viimeisetkin karvat talteen. Maalarinteippi ja kontaktimuovi toimivat myös vaaterullan korvikkeena. Ilmastointiteippi on järeämpi ase karvoja vastaan, mutta sen liimapinta ei sovellu herkille tekstiileille.

Samettiharja

Vaatteiden siistimiseen tarkoitettu samettipintainen harja irrottaa kissankarvat näppärästi. Karvat tarttuvat harjaan tehokkaasti, kun tekstiiliä harjataan oikeaan suuntaan. Irtokarvat on helppo kaapia samettipinnasta irti. Parhaan tuloksen saa, kun harjaa pintaa ensin samettiharjalla ja poistaa loput karvat vaateteippirullalla.

Imuri

Huonekalut puhdistuvat karvapeitteistä imuroimalla pinnat imurin pienellä suuttimella, jossa ei ole harjaksia. Matoista karvat saa parhaiten irti huuhteluaineella. Laita suihkepulloon vettä ja pieni loraus huuhteluainetta. Suihki kevyesti ympäri mattoa ja imuroi välittömästi.

Kumihanska

Vedä vedellä kostutettu kumihanska käteen ja pyyhi pitkin tekstiilipintaa. Sähköiset kissankarvat tarttuvat hyvin kumipintaan esimerkiksi matoista ja huonekaluista.

Kuivausrumpu

Vaatteista kissankarvat lähtevät viimeistään kuivausrummun pyörityksessä.

Lue myös

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja