Mainos

Kirkon katolle kiivennyt humalainen joutui soittamaan apua – aiheutti mittavan pelastusoperaation

Nuori humalainen mies kiipesi kirkon katolle noin 20 metrin korkeuteen ja aiheutti riskialttiin pelastustehtävän Helsingissä viime yönä. Myös pelastaja joutui kiipeämään kirkon katolle suostuttelemaan miestä alas.

Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen maanantain ja tiistain välisenä yönä noin kello 3.30 aikaan, kun "huomattavassa humalatilassa" ollut nuori mies ilmoitti kiivenneensä Kannelmäen kirkon katolle ja tarvitsevansa apua.

Päivystävä palomestari Ville Estlander kertoo, että mies oli kiivennyt noin 20 metrin korkeuteen rakennuksen huoltotikkaita pitkin ja ymmärtänyt, ettei pääse alas omin voimin.

– Hän olisi päässyt korkeammallekin, jos olisi mennyt. Ilmeisesti jossain vaiheessa oli kuitenkin alkanut pelottaa. Kirkon katolle on hyvin helppo päästä, kun siellä ei ole mitään erikoisempia fyysisiä esteitä.

Miehen humalatila oli "huomattava"

Paikalle hälytettiin kaksi pelastusyksikköä, johtoyksikkö, ambulanssi ja puomitikasauto, josta ei kuitenkaan ollut hyötyä. Puomitikasautolla ei pääsyt tarpeeksi lähelle rakennuksen jyrkkää ja kotamaista kattoa.

– Päädyimme siihen, että yksi pelastaja kiipeää varmistuslaitteiden kanssa asiakkaan luokse. Hän sai miehen puhumalla rauhoiteltua ja suostuteltua tulemaan sieltä alas.

Pelastaja auttoi nuorta miestä laskeutumaan tikkaita ja toinen pelastusyksikkö varmisti kaksikon laskeutumisen maasta käsin.

– Pelastaja avusti häntä ja varmisti, että huomattavasta humalatilasta huolimatta jalat osuvat oikeisiin paikkoihin ja kädet pysyvät kiinni tikkaissa.

– Toinen pelastusyksikkö selvitti hyppytyynyn tikkaiden alapäähän sitä varten, jos olisi käynyt niin, että henkilön ote lipeää ja hän putoaa sieltä kuitenkin.

Noin tunnin kestäneen pelastusoperaation jälkeen mies ohjattiin ambulanssiin, missä hänen vointinsa tarkistettiin.

– Kun lähdin paikalta, poliisi jäi odottamaan, että pääsee haastattelemaan tätä henkilöä, Estlander kertoo. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.