Mainos

Kirkkojen historiallinen ekumeeninen kokous alkaa Järvenpäässä

Kirkkojen maailmanneuvoston kannalta merkittävä ekumeeninen kokous alkaa Järvenpään seurakuntaopistolla huomenna. Paikalle saapuu neuvoston neljä vuotta sitten asettama erityiskomissio, jonka tehtävänä on ottaa kantaa ortodoksien Kirkkojen maailmanneuvoston toimintatapoja ja rakenteita kohtaan esittämään kritiikkiin.

Ortodoksit ovat arvostelleet etenkin päätösten tekotapaa maailmanneuvostossa. Järjestössä on tällä haavaa 342 jäsenkirkkoa, joista ortodoksisia kirkkoja vain 22. Sen sijaan maailmanneuvoston jäsenmäärästä puolet kuuluu näihin ortodoksikirkkoihin. Päätöksiä on kuitenkin tehty kirkkojen määrän, ei niihin kuuluvien kristittyjen määrän mukaan.

Asiaa pohtineen erityiskomission uskotaan esittävän Järvenpään päätöskokouksessaan, että tulevaisuudessa päätökset maailmanneuvostossa tehtäisiin yksimielisyyteen perustuen. Yksimielisten päätösten perusteella kirkot sitoutuisivat yhteisiin päätöksiin. -Meillä on vuosisatainen historia idän ja lännen kohtaamispaikkana. Ekumeeninen ilmapiirimme on erittäin hyvä. Tämän vuoksi päätöskokous pidetään Suomessa, sanoo Mikkelin hiippakunnan piispa Voitto Huotari, joka yhdessä metropoliitta Ambrosiuksen kanssa on Suomesta osallistunut erityiskomission työhön.

Suomen luterilainen kirkko oli vuonna 1948 perustamassa Kirkkojen maailmanneuvostoa. Tätä nykyä siihen kuuluu 342 jäsenkirkkoa. Järvenpäässä viikon kestävää erityiskomission kokousta nimitetään Helsingin kokoukseksi, kun taas loppuraportista käytetään termiä "Helsinki report".

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.