Kirkkoherra Kari Kanalan elämässä on kaksi suurta rakkautta: "He muistuttavat, että elämä on elämisen arvoista"

Läheiset ovat olleet huolissaan kirkkoherra Kari Kanalan jaksamisesta 1:54
Videolla kirkkoherra Kari Kanala kertoo, miksi läheiset ovat olleet huolissaan hänen jaksamisestaan.

Kirkkoherra ja Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Kari Kanala uskoo, että olipa elämäntilanne mikä tahansa, niin aina on olemassa armo ja rakkaus. Hänen elämästään julkaistaan kirja Pappi ja pelimies 5. maaliskuuta.

Helsingin Paavalinkirkon kirkkoherran ja Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutun Kari Kanalan, 56, elämästä kertova kirja nimeltään Pappi ja pelimies (Tammi) julkaistaan 5. maaliskuuta. Teoksen on kirjoittanut Heli Pruuki.

Kirkkoa pidetään usein vanhanaikaisena instituutiona. Kirjallaan Kanala haluaakin viestittää, että kirkon töissä on aivan tavallisia ihmisiä, ja se on yksi kulma lähestyä kirkkoa. 

– Halusin kertoa tavallisen ihmisen tarinan, ja kun, sitä kertoo, niin huomaa olevansa joidenkin mielestä kummallinen. Tämä on kiinnostava ristiriita, jota on kiva lähteä katsomaan eteenpäin, Kanalta kertoi Huomenta Suomessa 2. maaliskuuta.

Kanalan kirjassa puhutaan paljon rakkaudesta. 

– Roson kautta syntyy elämää ja ehkä myös kiinnostavuutta. Kun pintaa raaputetaan, se menee helposti rosolle. Ajattelen, että on elämäntilanne, mikä tahansa, niin meillä on aina armo ja rakkaus. Se, että tuolla on elämäni rakkaus ja sen myötä myös toinen elämäni rakkaus, eli poikani. He muistuttavat minua siitä, että vaikka elämä näyttäisi miltä, niin se on elämisen arvoista, Kanala kiteytti. 

Yllä olevalla videolla kirkkoherra Kari Kanala kertoo, miksi läheiset ovat olleet huolissaan hänen jaksamisestaan.

Alta voit katsoa Kari Kanalan haastattelun kokonaisuudessaan. 

Kirkkoherra Kari Kanalan ristiriitainen elämä 8:09
Kari Kanalan kirjaan on ikuistettu kuva hänestä papin asu päällään ja kaksi kaljalavaa käsissään. Kirkkoherra kertoo, mikä tarina kuvan taustalla on.

Ensitreffit alttarilla on katsovissa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat