Kirjolohta leivinpaperikääreessä ja valkosipili-persiljaperunasose 13.2.2001

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraina opiskelijat Juha Airio ja Janne Stenström ravintolakoulu Perhosta.

Kirjolohta leivinpaperikääreessä


600 g kirjolohta
1 prk chili-paprika creme fraichea
300-400g nuppuvihanneksia tai wok-vihannessekoitusta (pakasteesta)
4 rk silputtua ruohosipulia
4 tl sitruunamehua
(4 tl voita)
suolaa ja pippuria

1. Leikkaa lohi perhosiksi, nosta neliönmuotoisen leivinpaperin päälle.
2. Laita lohen päälle suolaa, pippuria, creme fraiche, sitruunamehu, ruohosipuli ja kasvikset.
3. Ripottele vielä juuresten päälle hieman suolaa ja voita. Jos haluaa annoksesta kevyemmän voi voin jättää pois.
4. Taita leivinpaperi kahtia ja taittele kiinni.
5. Paista uunissa 200 C noin 25 min.

Valkosipuli-persiljaperunasose

600 gjauhoisia perunoita
1valkosipulin kynsi
1 dlmaitoa
2 rkl voita tai margariinia
suolaa
2 rkl persiljaa

1. Kuori ja keitä lohkotut perunat.
2. Lisää maidon joukkoon halkaistu valkosipuli ja kiehauta.
3. Murskaa kypsät perunat, lisää joukkoon maito (josta on valkosipuli siivilöity pois), persilja ja voi.
4. Mausta suolalla.
5. Vatkaa kuohkeaksi.

Lue myös:

    Uusimmat