Kirjolohipiiras 15.5.2000

toim. Kati Nappa
Kesäisissä maisemissa Kissakoskella Hirvensalmella tutustutaan vähän Kissakosken historiaan ja nykyisyyteen sekä Esko Kukkosen upeisiin piiraisiin.
voitaikinaa (ei lehtevää)
Täyte:
keitettyä täysjyväriisiä kirjolohta viipaleina
suolaa, pippuria tilliä paistettua
sieni (kanttarelli)-sipuliseosta hakattua
munaa
juustoa viipaleina

Voiteluun:

munaa

Kauli voitaikina ohueksi ja leikkaa taikinapyörällä n.20x20 sentin neliöitä. Paina taikinaneliöt esim. kuppeihin, muotteihin, metallisiin muffinivuokiin tms. niin että reunat jäävät vähän yli.

Nosta jokaisen pohjalle ensin riisiä. Paina lusikalla. Lisää kirjolohiviipale, hienonnettua tilliä, paistettua jäähdytettyä sieni-sipuliseosta, hakattua munaa ja päällimmäiseksi juustoviipale. Nosta reunat osittain päälle. Voitele vedellä ja nosta koristeeksi pinnalle taikinasta leikattu nauha.

Laita piiraat pakkaseen hetkeksi tai pidemmäksi ajaksi. Voitele munalla ja paista n. 225 asteessa 10-15 min riippuen siitä onko piiras umpijäässä. Voit valmistaa samalla täytteellä myös yhden ison piirakan pitkulaisen tai neliön. Maistuu sekä kylmänä että kuumana.

Lue myös:

    Uusimmat