Mainos

Kirjolohi-purjovuoka

  • 600 g kirjolohifileetä
  • 0,5 -1 tl sitruunapippuria
  • 2 purjoa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio tai kalafondia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 4 rkl chilikastiketta
  • 2 tl kuivattua tilliä

1. Mausta nahaton ja ruodoton kirjolohifilee sitruunapippurilla ja laita se uunivuokaan.

2. Puhdista purjot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet kalan päälle.

3. Liuota kalaliemikuutio kuumaan veteen ja sekoita kermaan mausteiden kanssa. Kaada seos kalan päälle.

4. Kypsennä 15 minuuttia 200 asteessa uunissa, valele liemellä ja kypsennä edelleen 15 minuuttia.

5. Tarkista että kala on kypsää. Tarjoa keitin- tai lohkoperunoiden kera. Jos teet lohkoperunoita, lohko pestyt perunat kuorineen, mausta öljyllä ja yrteillä ja levitä uunipannulle. Laita uuniin vähän ennen kalaa. Pakastelohkoperunat ehtivät kypsyä samassa ajassa kalan kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.