Kirjolohi-purjovuoka

  • 600 g kirjolohifileetä
  • 0,5 -1 tl sitruunapippuria
  • 2 purjoa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio tai kalafondia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 4 rkl chilikastiketta
  • 2 tl kuivattua tilliä

1. Mausta nahaton ja ruodoton kirjolohifilee sitruunapippurilla ja laita se uunivuokaan.

2. Puhdista purjot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet kalan päälle.

3. Liuota kalaliemikuutio kuumaan veteen ja sekoita kermaan mausteiden kanssa. Kaada seos kalan päälle.

4. Kypsennä 15 minuuttia 200 asteessa uunissa, valele liemellä ja kypsennä edelleen 15 minuuttia.

5. Tarkista että kala on kypsää. Tarjoa keitin- tai lohkoperunoiden kera. Jos teet lohkoperunoita, lohko pestyt perunat kuorineen, mausta öljyllä ja yrteillä ja levitä uunipannulle. Laita uuniin vähän ennen kalaa. Pakastelohkoperunat ehtivät kypsyä samassa ajassa kalan kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja