Kirjoitusvirhe kumosi kaksi lakia ja pisti eduskunnan pakan sekaisin – tästä on kyse

Kirjoitusvirhe kumosi vahingossa kaksi tärkeää lakia ja aiheutti hämmennyksen eduskunnassa – puhemies esittää nopeaa oikaisua 2:36
Katso video: Kirjoitusvirhe kumosi kaksi tärkeää lakia pisti eduskunnan sekaannuksen valtaan

Terveydenhuollon perustaan kuuluvat terveydenhuoltolaki ja kansanterveyslaki kumottiin epähuomiossa kaksi vuotta etuajassa.

Syynä kumoamiselle on jo eduskunnassa hyväksytty sote-uudistukseen kuuluvaan lakiin jäänyt kirjoitusvirhe.

Voimaanpanolaissa viitattiin väärään pykälään, joten nämä lait kumottiin välittömästi.

Tarkoitus oli kumota lait vasta, kun sote-palvelut siirtyvät hyvinvointialueiden vastuulle.

Kirjoitusvirhe herätti eduskunnan kevätkauden viimeisessä täysistunnossa keskustelua siitä, miten virhe korjataan.

– Nyt on tärkeää kuulla, kun hallitus on suurella hopulla ja kiireellä lykännyt sote-uudistusta eteenpäin, miten me toimimme nyt, kun meille elintärkeitä lakeja on kumottu, sanoi perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen puheenvuorossaan.

– Ainut oikea tapa korjata tämä erhe on myöntää, että se on tapahtunut ja että tämä sali tietää, miten se virhe korjataan, sanoi puolestaan kokoomuksen kansanedustajaMari-Leena Talvitie.

Iltapäivällä eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) esitti, että sosiaali- ja terveysministeriö korjaa kirjoitusvirheen. Tämä edellyttää oikaisumenettelyä.

Oikaisumenettelyllä tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että jos asiakirjassa on ilmeinen kirjoitusvirhe, se voidaan oikaista nopeasti, eikä se edellyttäisi uutta eduskunnan täysistuntoa.

Lue myös:

    Uusimmat