Mainos

Kirjeenvaihtajamme Hongkongissa: Sateenvarjovallankumous jatkuu helteessä

Demokratiaa vaativa mielenosoitus Hongkongissa jatkuu paahtavassa helteessä eikä sen loppumistä ole näköpiirissä, kertoo kirjeenvaihtajamme Petri Saraste kaupungista.

- Täällä on nyt iltapäivän varjossa 32 astetta lämmintä. Ihmiset nukkuvat kaduilla eikä mielenosoitus ole päättymässä eikä sitä olla hajottamassa. Mellakkapoliiseja ei näy kaduilla.

Tänään Kiinassa vietetään 65:ttä kansallispäivää, minkä vuoksi tänään ja huomenna on vapaapäivä.

- Kiinan johto ei varmasti ole juhlatuulella katsoessaan tätä demokratian puolesta mieltään osoittavaa joukkoa. 

Mielenosoitusta on jo ryhdytty kutsumaan sateenvarjovallankumoukseksi sen takia, että ihmiset ovat suojatuneet sekä paahtavalta auringolta että poliisin vesitykeiltä sateenvarjoilla.

- Tätä kutsutaan myös kohteliaaksi vallankumoukseksi, koska täällä tarjotaan ruokaa ja juomaa helteen räydyttämille mielenosoittajille, Saraste kertoo.

Erotettavaksi vaadittu johtaja puhui kiinalaisesta unelmasta

Hongkongin johtaja Leung Chung-ying ei kireästä tilanteesta huolimatta edes maininnut mielenosoituksia itsenäisyyspäivän puheessaan.  

- Hongkongin ja emämaan kehitys on kytköksissä toisiinsa. Meidän on tehtävä töitä käsi kädessä, jotta voimme toteuttaa kiinalaisen unelman, hän maalaili kaupungin keskustassa pitämässään puheessaan.

Leungin puheen jälkeiset seremoniat keskeytyivät hetkeksi, kun keskeisiin demokratia-aktivisteihin kuuluva Leung Kwok-hung poistettiin paikalta.  

- Hongkong haluaa todelliset vaalit, Leung Chung-yingin on erottava, aktivisti karjui, kun häntä raahattiin pois.  

Mielenosoittajat vaativat vapaata ehdokasasettelua tulevissa hallintojohtajan vaaleissa ja nykyisen hallintojohtajan eroa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.