Kirjeenvaihtaja: Ruotsalaiset haluaisivat päästä Suomeen ja puhdistaa koronan likaaman maineensa –"Ovat kokeneet Suomen hylänneen heidät"

5:26
Aukenevatko Suomen rajat viimein ruotsalaisille? Jukka Lehto raportoi Ruotsista.

Koronatilanne vaikuttaa pikkuhiljaa helpottavan Ruotsissa. Maassa toivotaankin, että pian koronatartuntoja olisi niin vähän, että Ruotsia koskevat matkustusrajoitukset purettaisiin esimerkiksi Suomessa. Samalla Suomessa hallitus on MTV Uutisten tietojen mukaan höllentämässä matkustusrajoituksia vielä tänään torstaina.

Kirjeenvaihtaja Jukka Lehto Ruotsista kertoo Uutisaamussa, että matkustusrajoitukset ovat olleet ruotsalaisille kova paikka. Hän kuvailee tuntoja yleisesti närkästyneiksi, minkä lisäksi ruotsinsuomalaiset ovat jopa kokeneet Suomen hylänneen heidät. Osa on jopa kokenut, että Ruotsin kansalaisiin kohdistuisi maan koronatilanteen vuoksi jopa jonkinlaista ruotsalaisvihaa.

Lehto arvioikin, että pelkkä matkustusrajoitusten poisto ei välttämättä riitä, vaan Ruotsi haluaa todellisen maineenpuhdistuksen ja osoittaa maan menevän parempaan suuntaan.

Vaikka koronatilanne näyttää helpottavan, ei keskustelu koronaviruksen ympärillä ole katoamassa mihinkään. Lehto uumoilee, että erityisesti koronaviruksen aiheuttamat vanhuskuolemat tulevat olemaan aihe, johon tullaan vielä palaamaan. Moni on katsonut maan epäonnistuneen vanhustenhuollossa, kun korona pääsi aiheuttamaan siellä tuhansia kuolemia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja