Kirjailija Veijo Baltzarin kanssa törkeästä ihmiskaupasta epäilty nainen on entinen SDP:n kansanedustajaehdokas ja aktiivi – puolue poisti nimen verkkosivuilta, kun MTV kysyi asiasta

1:45
MTV Uutiset Live kävi Veijo Baltzarin talon luona.

Törkeästä ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin, 77, kanssa samaan aikaan vangittu kolmekymppinen nainen on SDP:n entinen kansanedustajaehdokas ja puolueaktiivi. Myös häntä epäillään törkeästä ihmiskaupasta.

Kaksikko vangittiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Vangitsemisvaatimuksissa epäillyn rikoksen, eli törkeän ihmiskaupan, tapahtuma-ajaksi on kerrottu kummankin epäillyn osalta 1.1.2016–30.9.2019. Tekopaikoiksi on merkitty Helsinki ja Tammisaari.

Ehdolla useissa vaaleissa

MTV Uutisten tietojen mukaan Baltzarin kanssa samaan aikaan vangittu kolmekymppinen nainen on ollut aktiivisesti mukana SDP:n toiminnassa 2010-luvulla.

Nainen on muun muassa ollut puolueen kansanedustajaehdokkaana vuonna 2015. Sen lisäksi nainen on ollut ehdoilla kuntavaaleissa vuonna 2012 ja 2017. Lisäksi nainen on toiminut SDP:n piirihallituksessa.

Niin ikään hän on ollut SDP:n puoluevaltuuston varajäsenenä. Asia kävi ilmi SDP:n verkkosivuilta vielä tänä aamuna. MTV Uutisten tiedusteltua asiasta naisen nimi poistettiin sivuilta.

SDP:n piiritoimistolta kerrotaan, ettei nainen ole tätä nykyä kyseisessä tehtävässä.

Jäi pois politiikasta

Viime kevään eduskuntavaalien alla nainen kertoi sosiaalisessa mediassa, ettei osallistu vaaleihin.

Nainen kertoi pitävänsä taukoa politiikasta, sillä hänen kotipaikkansa oli muuttunut ja hän halusi keskittyä työhönsä kulttuuriyhdistyksessä.

Päivityksessään nainen kertoi pyrkineensä omassa politiikassaan edistämään ”kulttuuripoliittisia arvoja”, henkisiä ja inhimillisiä arvoja sekä monikulttuurisuutta.

Nainen oli huolissaan siitä, ettei politiikassa enää oteta huomioon kulttuurivaikuttajien yhteiskunnallisia näkemyksiä ja arveli, että voi saavuttaa työssään samoja tuloksia, joita olisi politiikassakin tavoitellut.

Poikkeavaa pukeutumista ja massiivinen poliisioperaatio

Iltalehti kertoi tänään, että Veijo Baltzarin tontilla oli tiistaina aamupäivällä näyttävä poliisioperaatio. Lehden mukaan tontilla on silminnäkijöiden mukaan liikkunut aiemmin nuoria naisia erikoisissa asuissa.

Naiset ovat herättäneet huomiota, koska heidän asunsa ovat olleet ”pitkiä ja vanhanaikaisia”, 1800-luvun tyylisiä ja ”mystisiä”.

Kyse ei Iltalehden lähteen mukaan kuitenkaan ole ollut romanien kansanpuvuista. Tämä on täsmennetty, sillä Baltzar on tunnettu romanivaikuttaja.

Iltalehden mukaan nuoret naiset ovat puhuneet keskenään vierasta kieltä ja vältelleet ihmiskontakteja.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Baltzarin ja kolmekymppisen naisen epäillyn rikoksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta. Tiedossa ei ole, liittyvätkö Baltzarin tontilla nähdyt naiset nyt julki tulleeseen rikosepäilyyn.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja