Törkeästä ihmiskaupasta epäillyllä Veijo Baltzarilla tiiviitä suhteita poliitikkoihin – Baltzaria tukenut Jaakonsaari järkyttyneenä: "Miten tällaista on tapahtunut eikä siitä ole tullut mitään vihiä?"

2:11
Kuuntele Liisa Jaakonsaaren haastattelu MTV Uutiset Liven lähetyksestä

Merkittävät poliitikot ovat tukeneet Veijo Baltzarin eduskuntavaaliehdokkutta vuonna 2015 ja tämän johtamaa teatteriryhmää. Baltzar vangittiin tällä viikolla todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Baltzarin tukijoihin kuulunut Liisa Jaakonsaari pitää tapausta järkyttävänä ja surullisena.

Entinen pääministeri Paavo Lipponen, entinen ministeri ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ja pääministeri Antti Rinne tukivat Veijo Baltzaria, kun hän pyrki eduskuntaan vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Spd:n ehdokkaana.

Lipponen ja Jaakonsaari toimivat myös Baltzarin johtaman teatterin strategisessa ohjausryhmässä. MTV Uutisten tavoittama Jaakonsaari kertoo järkyttyneensä rikosepäilystä.

– Tämä on järkyttävää ja erittäin surullista. Henkilökohtaisesti minulle on vaikeaa ymmärtää, että tällaista on tapahtunut eikä siitä ole tullut minkäänlaista vihiä. Olisin ilman muuta ryhtynyt toimenpiteisiin ohjausryhmän jäsenenä, Jaakonsaari sanoo.

– Tämä kertoo siitä, että Suomessa tapahtuu suljetusti melkein mitä tahansa. Kaiken toiminnan, etenkin, jos tulee valtion apua, pitäisi olla mahdollisimman avointa. Erittäin surullista.

Paavo Lipponen ei kommentoi

Baltzar on puhunut ystävyydestään Lipposeen vuonna 1996 julkaistussa Uutis-Vuoksen jutussa, jossa hän kertoo tutustuneensa Lipposeen 1960-luvulla ja tavanneensa häntä silloin tällöin.

MTV Uutisten tavoittama Lipponen ei kommentoi Baltzarin rikosepäilyä.

Baltzarin johtaman, Aleksanterin teatterin tiloissa toimineen, teatteriryhmä Dromin strategisessa ohjausryhmässä ovat olleet Lipposen ja Jaakonsaaren lisäksi myös kansanedustajat Pekka Haavisto ja Ilkka Kanerva.

Baltzar pidätettiin aiemmin tällä viikolla todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta.

Myös Baltzarin kanssa törkeästä ihmiskaupasta pidätetty nainen on SDP:n puolueaktiivi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja