Kirjailija Laila Hirvisaari on kuollut

1:15
Kirjailija Laila Hirvisaari on kuollut – hän oli yksi Suomen rakastetuimmista kirjailijoista

Kirjailija, professori Laila Hirvisaari on kuollut keskiviikkona 16.6. kotonaan Helsingissä. Hän oli kuollessaan 83-vuotias, Otavan tiedotteessa kerrotaan. 

Laila Hirvisaari menehtyi 83-vuotiaana. Hän kirjoitti menestysromaaneja, jotka vetosivat suomalaisiin.

– Laila oli suuri kirjailija ja suuri ihminen lämminhenkinen ja rakastava. Suuri suru ja menetys, Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper kommentoi MTV Uutisille.

Hirvisaari (ent. Hietamies) syntyi 7.6.1938 Viipurissa. Hänen esikoisteoksensa Lehmusten kaupunki ilmestyi vuonna 1972.

Viidelle vuosikymmenelle ulottuvan uransa aikana Hirvisaari julkaisi useita laajoja historiallisia romaanisarjoja sekä käsikirjoitti näytelmiä ja tv-sarjoja.

Hirvisaari sai teoksistaan lukuisia palkintoja ja tunnustuksia, mm. Pro Finlandia -mitalin vuonna 1993.

Hirvisaaren tarinoissa seikkailtiin usein Karjalankannaksella ja Laatokan Karjalassa kuin Venäjällä, Intiassa ja Roomassakin.

Hirvisaari syntyi 7.6.1938 Viipurissa. Sotateema vaikutti hänen tuotantoonsa. Hirvisaari ei juurikaan antanut haastatteluja uransa aikana, minkä vuoksi hänen yksityiselämästänsä ei tiedetä juurikaan julkisuudessa.

Oman kirjailijantyönsä ohella hän oli niin lukijoiden kuin kollegoiden suuresti arvostama ja näkyvä kirjallisuuden lähettiläs, joka aina kannusti uusia kirjailijoita heidän urallaan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja