Kirjailija Antti Tuuri lähetyksessä: Suomalainen kirjallisuus ei kelpaa edes varkaille!

Kirjailija Antti Tuuri vei Studio55.fi-lähetyksen katsojat tänään nojatuolimatkalle Eurooppaan. Tuuri kertoi muun muassa tarinan siitä, kuinka hän joutui varkauden uhriksi Sveitsissä.

Vaikka matkustaminen Euroopassa on yleisesti ottaen turvallista, joutui kirjailija kerran itsekin varkauden uhriksi. Se tapahtui Genevessä pari vuotta sitten.

– Olimme juuri nousseet junan vaunuun päärautatieasemalla. Nostin matkalaukkua junan hattuhyllylle. Käsimatkatavaralaukkuni oli takanani penkillä. Kun käännyin katsomaan, sitä ei enää ollutkaan, kertoi kirjailija Antti Tuuri Studio55.fi-ohjelmassa.

Laukun menettäminen harmitti, sillä siellä oli muun muassa miehen matkatietokone. Lisäksi laukku oli tehty mittatilaustyönä 1980-luvun alkupuolella, ja sillä oli kovasti tunnearvoa.

– Kun tulimme Suomeen, Geneven kantonin matkatoimistosta tuli kirje, että laukku oli löytynyt. He lähettäisivät sen minulle rahaa vastaan.

Tuuri sai laukkunsa takaisin, ja oli tietenkin hyvin kiinnostunut siitä, mitä varas oli laukusta vienyt.

– Varkaat olivat vieneet tietokoneen ja Leathermanin, joka on tietenkin tärkeä varkaalle. He olivat vieneet myös akvarellivärini, joten ehkä toinen varkaista oli taiteilijaluonne, Tuuri vitsaili lähetyksessä.

– Mutta he eivät olleet vieneet Aleksis KivenSeitsemää veljestä, joka oli ollut minulla matkalukemisena.

– Olen tapahtuman jälkeen kertonut, että tämä kuvastaa sitä, kuinka hankala suomalaisen kirjallisuuden on löytää lukijoita, kun edes paras romaani mitä on kirjoitettu ei kelvannut varkaille Genevessä.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Antti Tuuri kertoi matkoistaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja