Kirja: Laulaja Jipun vuosien parisuhde päättyi karusti – petti kihlattuaan Jussi Parviaisen kanssa

Laulaja Jippu teki elämäntapamuutoksen ja laihtui 40 kiloa 1:30
Laulaja Jippu teki elämäntapamuutoksen ja laihtui 40 kiloa

Laulaja Jippu kertoo kirjassaan, kuinka päätyi parisuhteensa aikana ohjaaja Jussi Parviaisen luo.

Laulaja Jippu kertoo oman elämäntarinansa Kai Kortelaisen kirjoittamassa Kun perhonen lakkaa hengittämästä -kirjassa (WSOY). Jippu käy kirjassaan läpi elämäänsä aina lapsuudestaan nykypäivään.

Jippu seurusteli 2000-luvulla salibandypelaajan kanssa. Jippu kertoo kirjassa, kuinka pari kihlautui vuosien seurustelun jälkeen Roomassa romanttisesti uutena vuotena vuonna 2008.

Suuntasi Lapin-kiertueelle

Kihlautumisensa jälkeen Jippu tutustui Lapin-kiertueella näyttelijä Jussi Lampeen. Kaksikko kohtasi toisensa Levillä. Jippu kuvailee kirjassa, kuinka hän oli ihaillut näyttelijää jo pikkutyttönä televisiossa.

Jippu paljastaa kirjassaan, kuinka hän päätti napata Lammen itselleen.

– Hyppäsin jättiläisen syliin. Sen sijaan, että näyttelijä olisi varoittamatta toteutetusta tempauksestani hätkähtänyt, hän nauroi. Suutelun sijaan Jussi Lampi halusi keskustella kanssani taiteesta ja elämästä. Jussi kutsui minut jatkoille esiintyjille varattuun huoneistohotelliin. Köllötellessämme kaksin makuuhuoneessa aistin tästä viittäkymppiä kolkuttelevasta miehestä huokuvan lempeyden ja lämmön.

Jippu ja Lampi viettivät yön yhdessä keskustellen taiteesta ja elämästä. Suhdetta tuolloin heidän välilleen ei syntynyt.

– Pää­tin taistella ryhmien ja terapian avulla itseni takaisin hyväksi vaimoksi.

Tutustui kirkossa Jussi Parviaiseen

Jippu jatkoi elämäänsä kihlattunsa rinnalla, ja he muuttivat vuokra-asuntoon Espoon Tapiolaan, jota puoliso remontoi mieluisaksi.  

Muuton aikoihin Jippu kävi kuoroharjoituksissa Agricolan kirkossa, missä hänen silmiinsä osui huomiota herättävä hahmo: ohjaaja Jussi Parviainen. Jippu kuvailee kirjassaan, kuinka Parviainen veti häntä puoleensa kuin magneetti, ja he alkoivat jutella yhä enemmän.

– Näin hänet jumalaisena komistuksena, jota upeampaa ja älykkäämpää ei maailmassa ole. Yhtäkkiä terapiassa ja alkoholien vertaistukiryhmässä tasapainoon saamani elämänhallinta katosi. Minussa oleva hulluus heräsi taas henkiin.

Eräänä päivänä Jippu ja Parviainen lähtivät yhdessä baariin. Loppuillasta he päätyivät Parviaisen kotiin, missä vastassa oli kolme isokokoista amerikanbulldoggia.

Parviaisen kotona kaksikko katsoi elokuvaa.

– Yritin epätoivoisesti pitää kiinni raittiusohjelmani neuvoista, muistella tyyneysrukousta ja pitää sekä itseäni että seurassani olevaa pamivieroituksessa olevaa taiteilijaa järjissään, kunnes kesken elokuvan huomaan olevani kontillani lattialla. En enää nähnyt eroa amerikanbulldoggien ja itseni välillä. Molemmilla oli juoksuaika.

Yhteisen illan jälkeen Parviaisen kanssa Jippu palasi takaisin kotiinsa kihlattunsa luo. Hän itki hysteerisenä ja tunnusti pettäneensä miestään.

– Suhteemme oli siinä. Muistan tuskan, jota tunsin tuhotessani kaiken. Olin saa­nut kirjoitettua viimeksi kuluneen vuoden aikana ainoastaan yhden laulun. Sen nimeksi tuli Me erotaan.

Lue myös:

    Uusimmat