Kiovan pormestari Vitali Klytshko täräytti suoran viestin Putinille raketti-iskujen jälkeen: "Kuuluimme Neuvostoliittoon, emmekä halua takaisin – piste"

Kiovan pormestari, entinen nyrkkeilytähti Vitali Klytshko on kommentoinut uutistoimisto Reutersille Ukrainan pääkaupunkiin aamulla tehtyjä iskuja.

Venäjä iski ohjuksin Kiovan keskustaan ja vaurioitti useita kohteita, muun muassa rakennusta, jossa Saksan suurlähetystö toimii.

– Aamulla meidän kotikaupunkiimme, Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan kohdistui massiivinen rakettihyökkäys. Kerron ja haluan toistaa: Kiova oli ja on yhä venäläisten pääkohde, Klytshko sanoi.

  • Katso koko haastattelu pääkuvan videolta!

Pormestarin mukaan venäläiset olivat ennen tätä päivää tappaneet sodan aikana 226 kiovalaista siviiliä, mukaan lukien neljä lasta.

– Tänään kuoli viisi ihmistä lisää. Tällä hetkellä 41 ihmistä on sairaalassa, ja jotkut heistä ovat kriittisessä tilassa. Sen vuoksi uhrien lukumäärä voi vielä kasvaa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Venäjän ohjusisku osui siltaan Kiovassa 1:38
Venäjän ohjusisku osui siltaan Kiovassa.

"Putin tarvitsee Ukrainan ilman ukrainalaisia"

Klytshkon mukaan sotaa käydään siviilejä vastaan.

– (Venäjän presidentti Vladimir) Putin tarvitsee Ukrainan ilman ukrainalaisia.

Hän myös vakuutti, ettei iskulla ole Venäjän haluamaa masentavaa vaikutusta. Päinvastoin: kiovalaiset ovat vihaisia ja haluavat puolustaa kotejaan, perheitään sekä lapsiaan, Klytshko sanoo.

Lisäksi Klytshko lähetti suoran viestin presidentti Putinille.

– Kuuluimme Neuvostoliittoon, emmekä halua takaisin. Piste.

– Näemme tulevaisuutemme osana eurooppalaista perhettä.

Lue myös:

    Uusimmat