Kimi Räikkösen tallikaverin tunarointi näytti jo ratkaisevalta virheeltä – sai lopulta uuden mahdollisuuden: "Minulla on ollut koko urani paineita"

Kimi Räikkösen kanssa kaksi kautta F1-tallikavereina Alfa Romeolla ajanut Antonio Giovinazzi näkee viime kaudella Belgian Span ja Italian Monzan välillä tapahtuneen kehityksen tärkeäksi tekijäksi hänen itseluottamuksensa kannalta.

Giovinazzi onnistui kaudella 2020 haastamaan Räikkösen tasaväkisesti, mutta yksittäiset virheet kummittelivat edelleen. Belgiassa tapahtunut ulosajo meni täysin hänen omaan piikkiinsä ja näytti jopa pilaavan hänen haaveensa F1-kisapaikan säilyttämisestä.

Italialainen kuitenkin vastasi epäilyksiin upeasti ja ajoi pisteille heti seuraavana viikonloppuna Monzassa.

– Se ei tietenkään ollut mahtava kisa. Tärkeintä ei olla tekemättä virheitä, vaan oppia niistä. Sen minä tein, Giovinazzi kommentoi ulosajoaan Crash.net-sivustolle.

– Halusin onnistua silloin ja uskon tehneeni oikean korjausliikkeen. Käänsin sivua ja ajoin loistavan tuloksen Monzassa.

Hetken näytti selvältä, että nuori Mick Schumacher nousee Giovinazzin ohi ajovastuuseen. Lopulta Alfa Romeo kuitenkin valitsi Giovinazzin, ja Schumacher sai paikan Haas-tallista. Giovinazzin sopimus on kuitenkin vain vuoden mittainen, joten paineet pysyvät yhä kovina.

– Minulla on ollut koko urani ajan paineita. Mikään ei ole ollut minulla helppoa ja minun on aina täytynyt taistella. Sellaista se on suurimmalle osalle kuskeista. Täytyy osata ajaa myös paineen alla, Ferrarin suojatti tiivistää.

– Tämä tuo lisämotivaatiota taisteluun ajopaikasta, joten teen saman ensi kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat