Kimi Räikkösen ex-pomo meni kananlihalle nähdessään ikimuistoisen suomalaishetken – "Kimin kanssa työskentely oli uskomaton kokemus"

4:47
Kimi Räikkösen ex-pomo Éric Boullier vieraili keskiviikkona C Moren Urheilusuorassa.

C Moren Urheilusuora-ohjelmassa vieraili torstaina Renault'n, Lotuksen ja McLarenin F1-tallien entinen johtaja, nykyisin Ranskan GP:n toimitusjohtajana työskentelevä Éric Boullier.

Kun Boullier johti Lotus-nimellä tunnettua tallia vuosina 2012–2013, hän sai alaisuuteensa rallipoluilta F1-radoille palanneen Kimi Räikkösen.

Boullier naurahtaa makeasti, kun puheeksi tulee kauden 2012 Abu Dhabin GP, jonka Räikkönen voitti tokaistuaan kilpailun tuoksinassa yhden legendaarisimmista radioviesteistään: "Jättäkää minut rauhaan, tiedän, mitä tehdä."

– Siitä on tullut kuuluisa lausahdus. Ihoni menee yhä kananlihalle. Se oli ensimmäinen voitto Lotukselle ja minulle F1:ssä. Kimin kanssa työskentely oli uskomaton kokemus; hän on maailmanmestari, Boullier sanoo.

Boullier elää parhaillaan kiireistä aikaa. Ranskan GP:n toimitusjohtajana hän on vastuussa kilpailusta, joka on määrä ajaa 28. kesäkuuta, F1-kauden ensimmäisenä osakilpailuna.

Se, ajetaanko kisa tuolloin, on tässä vaiheessa kaikkea muuta kuin varmaa ja selvää. Boullier kertoo kisajärjestäjien seuraavan koronatilanteen kehittymistä päivittäin Ranskan viranomaisten, FIAn ja F1:n kanssa.

– Valmistaudumme kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin.

Boullier kuvailee nykytilannetta, jossa jotkut F1-pomot pelkäävät tallien ajautuvan jopa konkurssiin, isoksi haasteeksi F1-sarjalle. Samalla hän kuitenkin huomauttaa, että pahoistakin kriiseistä seuraa aina jotain hyvää.

– Ehkä tämä pakottaa tallit toimimaan pienemmällä budjetilla. Järjestelmä muuttuu sellaiseksi, että lahjakkuudellakin voi saavuttaa jotain. Aikanaanhan meillä ei ollut Kimin ja Lotuksen kanssa suurinta budjettia, mutta pystyimme silti voittamaan. Ehkä tämä palauttaa F1:n vähän järkevämmän kokoiseksi.

Yllä olevalta videolta voit kuunnella kattavammin Éric Boullierin kommentteja F1:een liittyen.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja