Kimi Räikköseltä yllättynyt reaktio – kuuli vasta nyt nimeään kantavasta sääntöpykälästä: "Mitä siellä on tapahtunut?"

Kimi Räikkönen kuuli ensimmäistä kertaa nimeään kantavasta säännöstä –"Mitä siellä on tapahtunut?" 1:16
Kimi Räikkönen kertoi Helsingin lehdistötilaisuudessa valmistautumisestaan Nascar-kisaan, mutta ei ollut tiennyt "häntä varten tehdyistä" sääntömuutoksista.

Kimi Räikkönen tekee paluun kilparadoille elokuussa, kun hän liittyy ensi kertaa toden teolla Nascar-sarjan mukaan. Kun tieto F1-legendan paluusta rantautui toukokuun aikana, pärähti Yhdysvalloissa käyntiin kova keskustelu eräästä sääntöihin tehdystä muutoksesta.

Uusien sääntöjen mukaan kuski, "jolla on huippuluokan meriitit moottoriurheilun korkeimmilta tasoilta", saa testata autoa ennen kisaa.

Fanit ja toimittajat pitivät saman tien selvänä, että sääntöjä muutettiin Räikkösen vuoksi. Innokkaimmat ehtivät nimetä säännön jo F1:n maailmanmestarin mukaan “Kimi-säännöksi”.

Testaaminen on Nascarissa äärimmäisen rajoitettua, mutta sääntöuudistuksen myötä "Jäämies" pääsee ajamaan autoa ennen varsinaista kisapäivää.

Yhteistyökumppaninsa järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä lehdistöä tavannut Räikkönen kuuli vasta MTV Urheilulta, että kyseinen sääntömuutos olisi jollain tapaa kytköksissä häneen.

Katso ylälaidan videolta Räikkösen yllättynyt reaktio ja kuuntele, miten hän aikoo valmistautua tulevaan Nascar-kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat