Kimi Räikköseltä paljastus kuuluisasta Ladastaan – perheen kotitalo sai osumaa hurjassa leikissä

Tarina Kimi Räikkösen ensimmäisestä autosta, vanhasta Ladasta, on kuultu moneen kertaan. F1-tähti on kuitenkin tähän päivään mennessä jättänyt kertomatta, millaista tuhoa hän sillä sai aikaiseksi.

Räikkönen kertoo ESPN:n haastattelussa ajaneensa veljensä Ramin kanssa ympäri kotipihaansa monenlaisilla ajopeleillä, joista yksi oli varsin epäilyttävässä tieliikennekunnossa ollut Lada.

Noin 10-vuotiaalla Kimillä oli vaikeuksia ylettyä auton polkimille, mutta se ei tulevan F1-mestarin menoa haitannut.

– Piha ei ollut iso, mutta siinä oli tie, joka meni ylös ja kääntyi sitten talon taakse, Räikkönen kertoo.

– Kun olimme jotain 10- ja 12-vuotiaita, meillä oli nämä vanhat Ladat, joilla lähdimme tieltä ja kiihdytimme täysillä kohti taloa. Joskus osuimme puuhun tai talon kulmaan, mutta äitini ja isäni ottivat sen ihan hyvin.

ESPN:n toimittaja Laurence Edmondsonin on tässä kohtaa pakko keskeyttää. Räikkönen ajoi siis tosiaan 10-vuotiaana kotitalonsa kulmaa päin?

– No siis osuin siihen kerran ja sitten osuin puuhun toisella puolella, koska siinä oli ensin talon kulma ja sitten puu, Räikkönen selvitti.

– En siis rikkonut taloa tai mitään, mutta betoniin tuli halkeamia. Siis perustuksiin.

– Äidilleni ja isälleni se oli kuitenkin ihan ok, koska heistä tuntui, että meidän oli parempi tehdä niitä juttuja kuin olla jotain tyhmiä idiootteja juomassa juna-asemalla tai jotain. Se oli ihan kivaa, Räikkönen perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat