Kimi Räikköselle iso onnistuminen Turkin sekavissa aika-ajoissa – "Yksi pahimmista kokemuksista"

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli komeasti kahdeksas Turkin GP:n aika-ajoissa lauantaina. Alfa Romeolle lauantai tarjosi paljon iloa, sillä sen molemmat kuljettajat ylsivät aika-ajon kolmanteen osioon.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.–15.11.
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Alfa Romeo nähtiin aika-ajojen huipennuksessa. Aiemmin Räikkönen ja Antonio Giovinazzi olivat yltäneet toiseen osioon, jossa he olivat kuitenkin jääneet hännille.

– Ei tämä kovin huonosti mennyt. Toki, varmasti olosuhteet auttoivat meitä, Räikkönen mietti aika-ajon jälkeen.

Vielä aamulla Alfa Romeon tilanne näytti haastavalta.

– Meillä oli hirmuisia vaikeuksia. Yritimme tehdä muutoksia ja saimme ajettua niiden kanssa muutamia kierroksia. Se auttoi aika-ajoa ajatellen. Auto ei tuntunut hirveän hyvältä, mutta uskoisin, että sama koski kaikkia muitakin.

Turkissa lauantain kolmannet vapaat harjoitukset ajettiin vesisateen keskellä. Iltapäivällä sade lakkasi, mutta aika-ajoissa rata oli yhä hyvin märkä.

Tämän lisäksi Istanbulin radalle asennettiin kisan alla uusi pinnoite. Tämän myötä F1-autot luistelivat kuin jäällä, pahasta pitopuutteesta kärsien.

– Yksi pahimmista kokemuksista, ihan varmasti, Räikkönen tokaisi lauantain aika-ajon haasteesta, peilaten sitä hänen uransa muihin vesikelin kisoihin ja sessioihin.

– Mutta lopputulos oli hyvä tallille, Räikkönen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat