Kimi Räikkönen vie rumasti tallikaveriaan, Valtteri Bottas tasoissa – F1-tallitaistoissa hirveää heittelyä

F1:ssä on ajettu tällä kaudella kuusi kisaa. Tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjaa johtaa Mercedeksen Lewis Hamilton (137 pistettä) ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta (120). Tallien sisäisessä taistossa Hamilton ja Bottas ovat kuitenkin tällä hetkellä tasoissa.

Motorsport.com kokosi kasaan tilastot tallikavereiden sisäisistä voimasuhteista. Mukaan laskettiin keskinäinen paremmuus kisojen lopputuloksissa, aika-ajoissa sekä kisassa ajetuista nopeimmista kierroksista.

Mercedeksellä Hamilton ja Bottas ovat tällä hetkellä tilanteessa 9-9. Hamilton on ollut neljässä kisassa tallikaveriaan parempi. Aika-ajoissa puntit ovat tasan ja nopeimmissa kierroksissa Bottas johtaa 4-2.

Aivan yhtä tasaista ei ole kaikilla muilla. Rumin tilanne on Williamsilla, jonka brittitulokaskuski George Russell johtaa kokenutta puolalaista Robert Kubicaa tylysti lukemin 18-0.

Alfa Romeolla tilanne ei ole aivan yhtä tyly, vaikka suomalaiskuski Kimi Räikkönen viekin yhä varsin rumasti italialaista tallikaveriaan Antonio Giovinazzia.

Tilanne on tällä hetkellä Räikköselle 13-4. Suomalaiskuski on ollut jokaisessa kisassa Giovinazzia parempi, aika-ajoissa tilanteen ollessa 4-1. Nopeimmat kierrokset ovat sen sijaan menneet tasan.

Kärkitalleista suurin keskinäinen ero on Red Bullilla, jossa hollantilaiskuski Max Verstappen johtaa tällä hetkellä ranskalaista Pierre Gaslyä lukemin 15-3. Verstappen on ollut jokaisessa kisassa ja jokaisessa aika-ajossa Gaslyä parempi. Nopeimmat kierrokset ovat menneet tasan.

Ferrarilla, alkukauden kohutallissa, tilastot ovat saksalaisen Sebastian Vettelin puolella (13-5). Nelinkertainen maailmanmestari Vettel on vienyt alkukauden kisat monacolaista Charles Leclerciä vastaan nimiinsä 5-1. Aika-ajoissa tilanne on ollut sama (5-1), kun taas nopeimmat kierrokset ovat menneet tasan. 

Lue myös:

    Uusimmat