Kimi Räikkönen kertoo, mitä sprintin huimalla avauskierroksella tapahtui – seuraako vastoinkäyminen sunnuntain kisaan?

Kimi Räikköstä ennakoitiin yhdeksi uuden sprinttilähdön erikoismieheksi. Suomalaiskuski ei pettänyt. Tuloksena oli nousu 13. lähtöruutuun sunnuntain kisassa.

Räikkönen oli perjantain aika-ajossa vasta 17:s, mutta onnistui nousemaan 100 kilometrin sprintissä neljä sijaa ylöspäin heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin. Alfa Romeon autoon tuli osumaa, joka saattaa vaivata vielä sunnuntain kisatekemistä.

– Vähän lattia hajosi, olikohan ekalla kierroksella, Aston Martinin kanssa. Se vähän hidasti, mutta parempi lähtöpaikka se on huomiseen, Räikkönen tiivisti.

Tällä kertaa osuma ei tullut Sebastian Vettelin, vaan tämän tallikaverin Lance Strollin kanssa. Räikkönen oli yksi harvoista, jotka uskalsivat ajaa sprintin pehmeillä renkailla.

– Yritimme taistella, mutta olimme vähän hitaita suorilla. Teimme kuitenkin pientä parannusta eilisestä, joten katsotaan, mitä huomenna tapahtuu.

– Halusin kokeilla pehmeitä renkaita myös huomista silmällä pitäen. Ne tuntuivat ihan ok:lta. En usko, että olisimme voineet valita parempaa tai huonompaakaan rengasta, Räikkönen pohti.

Konkarit olivat muutenkin iskussa sprintissä. Sebastian Vettel nousi kaksi sijaa kahdeksanneksi ja Alpinen Fernando Alonso peräti neljä sijaa seitsemänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat