Mainos

Kimi Räikkönen ei poistu Ferrarilta haikeana: "En ole erityisen surullinen"

14:00

Kimi Räikkönen kertoi torstaina Suzukassa C Morelle, ettei hänestä tunnu haikealta, vaikka Ferrarilta hän tämän kauden jälkeen lähteekin.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Japanin GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 3.55 ja 7.55
Lauantai: Harjoitukset klo 5.55, aika-ajo klo 8.55
Sunnuntai: Japanin GP klo 8.00, ennakkotunnelmat klo 7.00!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen ajoi Ferrarilla ensin 2007-09. Hän palasi talliin 2014 ja ura Maranellon korskean orhin ratissa paisuikin kahdeksanvuotiseksi.

Räikkösessä lähtö ei silti herätä tunteita.

– En ole erityisen surullinen, enkä ole mitään muutakaan. Sen verran aikaa on pyörinyt, että tietää, miten nämä menee, Räikkönen sanoi.

Räikkönen ei juniorivuosinaan haaveillut Ferrarista sen erityisemmin.

– Vaikea sanoa. Ei mulla ollut varmaan yhtään tallia, josta haaveili, että tossa mä haluan olla. Varmaan joskus olen haaveillut pääseväni F-ykkösiin, mutta ei ollut silleen, että mä haluan tossa tallissa ajaa. Olen hyvissä talleissa ajanut.

Ferrari tihkuu perinteitä. Räikkönen ei kuitenkaan ole juuri ajatellut Ferraria sen erityisempänä työympäristönä.

– Tietenkin Ferrari varmaan paperilla on erikoisin paikka, erityisin paikka. Historia ja kaikki muu. Mutta ei sitä itse oikeastaan huomaa. Ehkä aluksi huomasi, kun tulin Ferrarille, että tää on erilainen. Ehkä ajattelin eri lailla siitä. Mutta se on normaali asia, enkä osaa siitä ajatella ainakaan joka päivä. Ehkä joskus sitten, kun lopettaa, ja kattoo sitten näitä asioita, tuntuu varmaan erityisemmältä.

Räikkönen voitti Ferrarilla maailmanmestaruuden 2007. Sen jälkeen Ferrarilla ei ole kuljettajien mestaruuksia voitettu.

Ferrarikin on vuosien varrella muuttunut.

– Varmaan aika paljonkin. Paljon on samoja ihmisiä, mutta paljon ovat ihmiset muuttuneetkin. Ei paikkana ole tietenkään muuttunut niin älyttömästi, miten täällä toimitaan. Mutta kyllä se on jonkin verran erilainen, Räikkönen arvioi.

Yksittäistä tekijää muutoksista Räikkönen ei lähde arvioimaan.

– En mä tiedä. En mä osaa sanoa, että olisi yksi. Samanlaista on ollut aina, eikä se ole muuttunut ekoista ajoista tähän asti. Ihmiset, jotka ovat ympärillä työskennelleet, ovat muuttuneet. Välillä on ollut hankalempaa ja välillä parempaa.

3:27

Räikkönen muistuttaa, että Formula ykköset ovat itsessäänkin muuttuneet 11 vuodessa.

– Onhan lajikin muuttunut niistä vuosista. Enemmän on tullut politiikkaa urheiluun mukaan ja muutakin. Sponsoreita ja rahaa. Se muuttaa väkistenkin lajia ja ihmisten käytöstä. Mutta samanlaista se on suurin piirtein aina.  Tarkoitus on sama vuosista toisiin tallilla kuin tallilla. Yritetään voittaa ja samaa asiaa jahdataan. Tietenkin tapoja on monia. Ei ole yhtään oikeaa tapaa yrittää voittaa.

Ferrarista puhutaan perheenä. Räikkönenkin pitää Ferraria perheenään, vaikka tallista lähteekin.

– Mistähän se näkyy? Vaikea sanoa. Tietenkin ne on ulospäin sellaisia vaikeita. Jos yrität tulla tosta ovesta, etkä ketään tunne, vaikuttaa se ehkä kylmältä. Mutta ihan mukavia ovat, kun täällä pyörii ja juttelee ihmisten kanssa. Mutta en mä osaa sanoa, miten se Ferrari-perhe. Totta kai ne ovat vahvasti sun tukena. Fanit ja kaikki.

3:53

Räikkönen on tyytyväinen, että voi vielä kokea Formula ykkösissä vaihtelua siirtyessään tämän kauden jälkeen Sauberille. Ferrarilta hän ei jää kaipaamaan mitään erityistä.

– Ei nyt päällimmäisenä tule yhtään asiaa mieleen. Ei ole yhtään semmoista, mitä jäisin kaipaamaan tai haluaisi jotain muuta. Se on mikä on, ja mä olen ihan tyytyväinen, että tulee jotain muutoksia.

Olisiko Räikkönen voinut tehdä Ferrarilla jotain toisin?

– Varmaan montakin asiaa, mutta en mä ole silti tehnyt. En mä usko, että lopputulos olisi mitenkään erilainen. Voisi olla parempi tai voisi olla huonompi. Mistäs sitä tietää. Kyllä mä uskon, että on tehtävä asiat, kuten itsestä tuntuvat oikealta. Jos on itse tyytyväinen, mitä on tehnyt, ei sillä ole merkitystä jälkikäteen, Räikkönen toteaa.

Räikkönen ei ole voittanut toisella Ferrari-jaksollaan 2014-18 yhtään kisaa. Se ei häntä harmita.

– Ei mua oikeastaan henkilökohtaisesti. Totta kai se olisi kiva (voittaa). Senhän takia täällä ollaan, mutta syystä tai toisesta ei ole tapahtunut. Katotaan, mitä tässä tapahtuu viimeisissä kisoissa, mutta ei se mua jää kaivelemaan.

1:21

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja