Kilpaurheilija oli 24 vuotta koomassa – on nyt kuollut

24 vuotta koomassa ollut espanjalainen kilpapyöräilijä Raúl García Álvarez on kuollut 42-vuotiaana, El Norte de Castilla -lehti kertoo.

Álvarez oli ollut koomassa siitä lähtien, kun hän koki vakavan pyöräilyonnettomuuden 17-vuotiaana elokuussa 1998. Onnettumuus tapahtui hiukan sen jälkeen, kun Álvarez oli solminut ammattilaissopimuksen pyöräilytalli Venta Magullo-B Meleron kanssa.

Álvarez oli polkemassa tiiminsä riveissä Madridin lähellä 80 kilometrin tuntinopeutta, kun hän kaatui pahoin seurauksin. Espanjalainen ajautui raporttien mukaan ulos radalta ja putosi viisi metriä penkerettä alas.

Álvarez kärsi vakavia pää- ja rintavammoja ja sai syvän haavan jalkaansa. Hänelle tehtiin neljä ja puoli tuntia kestänyt leikkaus sairaalassa Madridissa, mutta hän vajosi koomaan, joka jatkui lopulta peräti 24 vuotta.

Álvarez vietti sairaalassa vuoden ennen kuin hänet vietiin kotiin, jossa hän oli ollut siitä lähtien perheensä hoidettavana.

– Olimme hänen kanssaan viimeiseen hetkeen saakka, ja se on ollut rankkaa, mutta hän lepää rauhassa, Álvarezin veli sanoi.

Álvarezin veljen mukaan lääkäritkään eivät uskoneet, että Álvarez voisi elää näin kauan.

– Uskon, että hän eli niin pitkään, koska hän oli äitini hoidettavana, koska hän valvoi häntä 24 tuntia vuorokaudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja