Kilpakumppani: Alonson huono startti ratkaisi

Kokenut espanjalaiskuljettaja Pedro de la Rosa on harmissaan siitä, ettei hänen maanmiehensä Fernando Alonso kyennyt voittamaan kolmatta maailmanmestaruuttaan.

- Meille kaikille jäi karvas maku suuhun, koska uskoimme ihmeen olevan mahdollinen, de la Rosa kirjoitti kolumnissaan Ferraria sponsoroivan Santander-pankin F1-sivuilla.

Sauber-tallista kesken kauden potkut saanut de la Rosa arvioi Ferrarin tehneen kohtalokkaan taktiikkavirheen kutsumalla Alonson varikolle liian aikaisin. Toisaalta de la Rosa katsoi, että Alonson olisi pitänyt onnistua lähdössä paremmin.

- Fernandon auton kamerasta näkyy, kuinka hänen kytkimensä luistaa lähdössä. Ei paljon mutta riittävästi, jotta likaiselta puolelta lähtenyt Jenson Button pystyi ohittamaan hänet. Tämäkin vaikutti myöhemmin tehtyihin päätöksiin, koska tilanne olisi ollut erilainen, jos Alonso olisi ajanut kolmantena ja Button olisi ollut tulppana Mark Webberin edessä, de la Rosa muistutti.

De la Rosa patistaa nyt Ferraria kääntämään katseet ensi kauteen, jotta Alonso saa alleen kilpailukykyisen auton.

- On myönnettävä, että Red Bull oli autona aivan ylivoimainen. Tällaiset loppuratkaisut välttääkseen Ferrarin on pystyttävä antamaan Fernandolle auto, joka on parhaan tasolla. Silloin ei tarvitse puhua tallimääräyksistä, taktiikoista eikä siitä, mitä muut tekevät. Näiden seikkojen takia emme varsinkaan saa unohtaa, että paras kuljettaja on ollut ja on edelleenkin Fernando, de la Rosa kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat