Mainos

Kilpa-ajo johti kolmen kuolemaan - syyttäjä vaatii nuorille vankeutta

Vuoden takaisen Kuhmalahden kuolonkolarin oikeudenkäynti alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. Syyttäjä vaatii perässä ajaneelle lähes yhtä kovaa tuomiota kuin kolariauton kuljettajalle.

Kolme ihmistä kuoli kahden nuoren kuljettajan järjestämän nopeuskilpailun seurauksena. Kilpailussa ensimmäisenä ajanut auto törmäsi kolmion takaa yleiselle tielle tulleeseen autoon. Onnettomuuspaikalla oli 80 kilometrin nopeusrajoitus, mutta kilpa-ajoon osallistuneet lähestyivät risteystä syyttäjän mukaan jopa 170 kilometrin tuntivauhtia.

Syyttäjä Antti Virtanen vaatii molemmille kilpa-ajoon osallistuneille kuljettajille tuomiota kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Turma-auton kuljettajalle vaaditaan ehdotonta ja toiselle kuljettajalle ehdollista vankeutta. Sen sijaan kolmion takaa tulleen henkilöauton kuljettajalle ei vaadita rangaistusta lainkaan.

Perässä tullutta autoa ajanut nuorukainen kiistää syytteet. Hän oli satojen metrien päässä risteyksestä, kun onnettomuus tapahtui.

Myös kolariauton kuljettaja kiistää syyllistyneensä törkeään rikokseen. Hänen näkemyksensä mukaan kolari johtui siitä, ettei kolmion takaa tullut kuljettaja katsonut riittävän hyvin tielle, jolle hän oli menossa. Hän itse ajoi mielestään korkeintaan sadan kilometrin tuntivauhtia risteykseen.

Katso Päivi Taljan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.