Mainos

Kuhmalahden kilpa-ajo: "Pojan aivovamma ei parane koskaan"

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkoi tänään Kuhmalahden kuolonkolarin oikeuskäsittely. Kahdelle kilpa-ajoon osallistuneelle nuorelle kuljettajalle vaaditaan vankeutta kolmen kuolemaan johtaneesta kolarista.

Oikeudenkäynnissä oli läsnä myös kolarissa vammautuneiden omaisia. 16-vuotiaan pojan isä kertoo, että onnettomuus ja sen seuraukset ovat läsnä perheen elämässä joka päivä.

- Poikani sai kolarissa vakavan aivovamman, joka ei parane koskaan. Normaalielämä sujuu jo, mutta hän ei pysty käsittelemään poikkeuksellisia tilanteita kovin hyvin.

Poika on nyt 17-vuotias. Hän on päässyt jo palaamaan kouluun.

Isä kuuli pamauksen

Perhe asuu aivan kolariristeyksen vieressä. Onnettomuusyönä isä kuuli tien suunnasta kovan pamauksen. Onnettomuus tapahtui viikonloppuyönä kello 23.30.

- Juoksin tielle ja näin kaksi pahasti murskaantunutta autoa. Autoin viranomaisia pelastustöissä. Jossain vaiheessa varmistui, että autossa oli myös poikani.

Poika autettiin ulos autosta ja vietiin sairaalaan. Vakavimmat vammat olivat kohdistuneet hänen päähänsä. Poika ei herätessään muistanut, mitä oli tapahtunut.

- Vieläkään poika ei muista mitään koko onnettomuudesta. Jouduimme sairaalassa kertomaan hänelle kaiken alusta alkaen.

Lopulta pojalle selvisi, että kolme hänen kavereistaan oli kuollut samassa onnettomuudessa. Isku oli kova.

Vanhemmat vaativat korvattavaksi pojan elinikäisestä vammautumisesta koituvia kuluja.

"Siitä ei voi toipua koskaan"

Kahden kuolonuhrin omaiset vaativat syytetyiltä korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Kaikkiaan syytettyinä olevilta nuorilta miehiltä vaaditaan kymmenien tuhansien korvauksia.

- Menetys tällaisella tavalla, jossa jotkut leikkivät toisten hengellä on aiheuttanut heille niin suurta kärsimystä. Tällä hetkellä he ovat sitä mieltä, ettei siitä voi toipua koskaan, vanhempien edustaja perusteli oikeudelle korvausten määrää.

Kolmannen pojan vanhemmat toivovat korvattavaksi ainoastaan hautajaiskuluja.

- Lapsen yllättävä kuoleminen on ollut suuri suru vanhemmille. He eivät ole aina pystyneet näitä hautajaisia niin järkevästi järjestämään.

Syytetyt kiistävät syyttäjän rangaistusvaatimukset sekä kaikki korvausvaatimukset käytännön järjestelyistä koituneita kustannuksia lukuun ottamatta.

Katso Päivi Taljan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.