Kiista oikeussalissa – Saako Aarnio sanoa oikeustalolla tutuilleen "hyvää huomenta"?

Tämän viikon Aarnio-käsittely alkoi kiistalla siitä saako Jari Aarnio sanoa todistajiksi tuleville henkilöille "hyvää huomenta" vai onko hänen vaiettava kokonaan.

Kun Jari Aarnio vapautettiin tutkintavankeudesta, hänelle asetettiin matkustuskielto. Siinä kiellettiin Aarniolta kaikki yhteydenpito jutun todistajiin, jottei hän voi vaikuttaa heidän kertomuksiinsa.

Syyttäjä Pihla Keto-Huovinen huomautti Jari Aarnion juttutuokioista oikeussalin aulassa viime viikkoina. Syyttäjän laskelmien mukaan Aarnio on keskustellut ainakin neljän todistajan kanssa.

Viimeksi tiistai-aamuna Aarnio vaihtoi oikeudenkäynnin alla muutaman sanan huumejutussa todistajana kuultavan Trevocin toimitusjohtajan Pasi Pataman kanssa.

– Aarnion matkustuskiellon edellytykseksi on asetettu se, että hän ei saa olla yhteyksissä todistajien kanssa, Keto-Huovinen totesi. - Kuitenkin hän on keskustellut useamman todistajan kanssa havaintojemme mukaan.

Aarnio-juttua käsitellään oikeustalon kakkoskerroksessa salissa 209. Se on yksi oikeustalon vilkkaimmista paikoista, koska vieressä on asianajajahuone ja pakkokeinosali.

"Sosiaalinen luonne"

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi totesi, että Aarniolla on sosiaalinen luonne ja monet tulevat kysymään miten hän voi. Useat todistajat ovat Aarnion vanhoja tuttuja poliisiajoilta.

– Aarnio tervehtii ja kertoo, että nyt on palomuuri, Leppiniemi sanoi.

– Minä en ole tämän takia tauoilla asianajajahuoneessa, vaan siinä paikalla. Keskustelu pidetään säässä, ei jutussa.

– Mutta yritetään jatkossa olla niin, ettei Aarnio edes tervehtisi. Aika epänormaalia se kyllä olisi.

Syyttäjä Mikko Männikkö heltyi sen verran, että antoi Aarniolle luvan tervehtiä.

– Saa sanoa ”Hyvää huomenta. Me emme voi keskustella”.

– Sitten pitää vetäytyä pois, Männikkö totesi.

Puolustus lupasi noudettaa tätä.

Koko Aarnio-vyyhtiä käsitellään tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa 99:ttä päivää. Huumejutussa on päivä 69.

Lue myös:

    Uusimmat