Mainos

Aarnio haluaa ensi viikolla vapaaksi

Jari Aarnio tulee ensi viikolla vaatimaan vapauttamista tutkintavankeudesta. Asiasta ilmoitti Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi tiistain oikeuskäsittelyn päätteeksi.

Syyttäjät totesivat heti vastustavansa vapauttamista.

Aarnio on nyt ollut vapautensa menettäneenä lähes kaksi vuotta. Kaksi vuotta täyttyy ensi torstaina. Aarnio on ollut koko ajan eristettynä.

Aarnio on vaatinut vapauttamistaan kahden vuoden aikana lukuisia kertoja, mutta vailla menestystä. Hänet on vangittu nyt sotkemisvaaran perusteella.

Huumejutussa on nyt vastaanotettu syyttäjien kirjalliset todisteet ja kuultu useita syytettyjä. Ensi viikolla saadaan viimeisetkin syytetyt kuultua.

- Kun syyttäjien kova näyttö on otettu vastaan, niin ei ole enää sotkemisvaaraa, Leppiniemi sanoi.

- Aarnio on myös selvittänyt varallisuutensa, jotka käräjäoikeus edellytti.

Syyttäjien kovalla näytöllä Leppiniemi viittasi Malmin naisen ja UB-pomo Keijo Vilhusen kertomuksiin. Molemmat puhuivat esitutkinnassa Aarnion päälle, mutta pyörsivät puheensa salissa.

- Kumpikaan ei ole salissa kertonut Aarnion syyllistyneen mihinkään. He ovat myös kertoneet miten heidän kuulustelunsa ovat syntyneet, Leppiniemi totesi salin ulkopuolella.

Leppiniemi viittasi siihen, miten molemmat ovat kertoneet krp:n painostaneen heitä kuulusteluissa puhumaan Aarnion päälle.

Syyttäjät suhtautuvat kielteisesti Aarnion vapauttamiseen.

- Sotkemisvaara jatkuu niin kauan kuin on todistajia kuulematta, valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen sanoi salin ulkopuolella.

Hänen mukaansa sotkemisvaara voi jatkua myös mahdollisen hovioikeuden käsittelyn aikana.

Jos käräjäoikeus päättäisi vapauttaa Aarnion, oikeudenkäynti jatkuisi edelleen normaaliin tapaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.