Mainos

Aarnio-juttu hovissa – aloituspäivänä kiisteltiin seksistä

4:00

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynti on alkanut Helsingin hovioikeudessa. Ensimmäisenä päivänä on kiistelty seksistä.

Käräjäoikeudesta Aarnio sai 13 vuoden maksimituomion huume- ja virkarikoksista. Nyt Aarnio vaatii huumetuomion kumoamista. Käräjäoikeuden mukaan poliisimies järjesti Suomeen noin tuhat kiloa hasista.

Varsinaiseen huumejuttuun päästään kuitenkin vasta noin kuukauden päästä. Hovioikeus päätti käsitellä aluksi jutun ns. rönsyt. Ensimmäisenä päivänä puidaan sitä harrastiko Aarnio työajalla seksiä prostituoitu ”Saaran” kanssa.

Myöhemmin tällä ja ensi viikolla käsitellään sitä, käyttikö Aarnio poliisilaitoksen virka-autoa omiin ajoihinsa ja erinäisiä salassapitorikoksia.

Seksiä vai ei?

Syyttäjä Mikko Männikön kanta on se, että Aarnio kävi prostituoidun luona ja seksiä harrastettiin. Aarnion kanta on, että hän vain tapasi poliisin tiedottajana toiminutta naista työasioissa.

Oikeussalissa puitiin torstaina muun muassa tekstiviestejä. Mikä merkitys on sillä, että naisen tekstiviestit Aarniolle alkoivat usein sanalla ”rakas”? Tarkoittiko Aarnion viestissä käyttämä termi ”nopeet vissyt” seksiä vai oikeasti vain vissyn juomista.

Asetelma oli täysin sama kuin käräjäoikeuden käsittelyssä. Syyttäjä ja Aarnion puolustus olivat täysin eri mieltä.

- Ei vissy tarkoita seksiä, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi totesi.

Iltapäivällä salissa kuullaan Aarniota ja prostituoitu Saaraa sekä muutamia todistajia.

102 päivää

Huumejutun käsittely alkaa hovioikeuden suunnitelman mukaan 10. lokakuuta ja viimeinen käsittelypäivä on 29. kesäkuuta 2018.

Hovioikeudelle annettujen valitusten ja vastausten perusteella siinäkin asetelma on sama kuin käräjäoikeudessa.

Syyttäjien mukaan suuri määrä erilaisia todisteita, esimerkiksi puhelinten sijainnit, osoittavat Aarnion olleen huumeita maahan järjestänyt Pasilan mies.

Aarnion puolustus on selittänyt, että kyse on ollut huumepoliisin tiedustelutoiminnasta ja että huumeisiin linkkautuvia puhelimia ovat käyttäneet muutkin huumepoliisit.

MTV seuraa oikeudenkäyntiä

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.