Kiinnitä näihin ruokakaupassa huomiota

Tuntuuko sinusta, että kauppalasku on aina kohtuuttoman suuri, vaikka yrität valita tuotteet järkevästi? On asioita, joita et ole ehkä silti pannut merkille. Säästövinkkeihin perehtynyt Markus Ossi kertoo, mitä kaupassa kannattaa huomioida.

Varo puulavaa

Kauppiaiden klassikkokikassa tuote asetetaan kaupassa esille eräänlaisella puulavalla. Sen päällä on yhä pakkausmuovi, josta yksi kulma on revitty houkuttavasti auki.

Ihmisten pitää kaivaa tuote itse esiin muovin alta. Tällä kuluttaja saadaan ostamaan kyseistä tuotetta erityisen paljon. Juttu on täysin suunniteltu.

Tarkkana hyllyillä

Yleensä yksikköhinnoiltaan kalleimmat tuotteet asetetaan kaupassa helpoiten saatavilla olevaan paikkaan. Halvat tuotteet taas löytyvät hyllyjen alalaidasta ja nurkista.

Esimerkiksi pesuainehyllyssä tämä näkyy hyvin selkeästi. Hintaerot halpojen ja kalliiden tuotteiden välillä voivat olla todella suuria. Hintatietoisen kuluttajan ohje on tässä kohtaa yksinkertainen: suuntaa katse alas ja nurkkiin!

Vaihda välillä kauppaa

Teetkö ostoksesi jatkuvasti ainoastaan yhdessä kaupassa? Välillä kaupan vaihtaminen kannattaa. Kun vertaat kuitteja kahden kauppareissun jäljiltä, voit huomata, että omat tuotteet ovatkin halvempia toisaalla.

On tärkeää verrata keskenään koko ostoskoreja. Kaupoilla on tiettyjä sisäänheittotuotteita, kuten maito ja leipä. Loppujen hinnoista kuluttaja ei usein välitä lainkaan.

Tuoksu houkuttaa ostamaan

Isoista marketeista löytyy usein kaupan oma leipomo. Pelkkä tuoreen leivonnaisen tuoksu saa ihmisen nälkäiseksi. On hyvä tiedostaa, että tämä vaikuttaa ostoskäyttäytymiseen. Nälkäisenä ostoskärry täyttyy ripeästi.

Tee ostoslista

Ostoslista on yksinkertainen mutta tehokas apuväline. Kaupassa käydessä vastakkain ovat halut ja tarpeet. Yleensä ihminen kirjoittaa listalle, mitä tarvitsee. Se, mitä ei tarvita, muistetaan ilman listaakin.

Jo koet, että sinulta menee liikaa rahaa herkkuihin tai muuhun ylimääräiseen, kokeile käänteistä taktiikkaa. Merkitse listallesi tietoisesti herkkujasi. Moni valitsee listan myötä halvemman tuotteen. Spontaanissa herkkuhimossa tuote napataan kassalta hintaa katsomatta.

Studio55/Jenni Kokkonen

Saat Tarkan markan ajankohtaiset säästövinkit joka viikko sähköpostiisi tilaamalla Tarkan markan ilmaisen uutiskirjeen

Markus Ossin säästövinkit myös nettisivustolla ja blogissa

Tarkan markan Facebook-sivut

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja