Mainos

Kiinassa valmistaudutaan käärmeen vuoteen

Lohikäärmeen vuosi vaihtuu käärmeen vuodeksi Kiinassa ylihuomenna.

Kaikkialla on kaupan jos jonkinlaisia käärmehahmoja, pehmoleluista ja perinteisistä paperikoristeista alkaen. Hongkongissa niitä on valmistettu jopa kullasta.

Käärme on kiinalaisessa horoskoopissa hieman arvoituksellinen symbolieläin. Se ei ennusta varsinaisesti huonoa onnea, mutta ei välttämättä hyvääkään.

– Käärmettä pidetään hieman epäedullisena merkkinä. Varmaankin siksi, että käärmeet viihtyvät vedessä ja mudassa. Toinen syy on myrkky, jolla käärme voi vahingoittaa ihmistä, selittää ennustaja Dong Yilin.

Käärmeiden lisäksi kaikkialle on ripustettu punaisia paperilyhtyjä. Punainen symboloi kiinalaisille iloa.

Kuukalenterin mukainen uusivuosi on kiinalaisten tärkein vuotuinen juhla, jota kutsutaan myös kevätjuhlaksi.

Se merkitsee useamman päivän lomaa, ja silloin perheet kokoontuvat yhteen. Kiinan julkinen liikenne joutuu kovalle koetukselle, kun kymmenet miljoonat ihmiset matkustavat kotipaikkakunnilleen.

Uudenvuoden aterialla syödään paljon perinteisiä herkkuja. Esimerkiksi Fenghuanin maakunnassa, Keski-Kiinassa on suosittu riisijauhotaikinasta valmistettu ciba-piiranen. Se leivotaan mahdollisimman pyöreäksi, sillä pyöreys merkitsee perheen kokoontumista yhteen.

Kiinalaiseen uuteenvuoteen kuuluvat välttämättömästi myös ilotulitteet. Niiden pauke karkottaa pahat henget loitommalle.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.