Suostuisitko koronatestiin peräaukostasi? Näin toimitaan jo Kiinassa – lääkärin mukaan virus elää kauemmin anuksessa: "Pelotti, että hoitaja unohtaa vaihtaa näytepuikon"

7:11
Laajat koronatestaukset ovat alkaneet Helsinki-Vantaan lentokentällä – näin massatestaus toteutetaan

Kiinassa on aloitettu koronavirustartuntojen jäljittämien myös anaalitesteillä, kertoi maan valtiollinen CCTV-televisio keskiviikkona. Muun muassa maan pääkaupungissa Pekingissä testattiin taannoin anaalitesteillä asukkaita niissä kaupunginosissa, joissa oli paljastunut koronatartuntoja.

Pekingiläisen You'anin sairaalaan johtavan lääkärin Li Tongzengin mukaan anaalitesti on nenänielusta otettavaa testiä tarkempi, koska virus elää kauemmin anuksessa.

Anaalitestiin joutuneet kiinalaiset kommentoivat testiä Weibo-viestipalvelussa sinänsä harmittomaksi, mutta hieman nöyryyttäväksi.

–  Minulta on otettu kaksi anaalinäytettä, ja kummankin jälkeen otettiin myös näyte kurkusta. Kyllä pelotti, että hoitaja unohtaa vaihtaa näytepuikon, vitsaili eräs Weiboon kirjoittanut.

CCTV:n mukaan anaalianalyysiä ei kuitenkaan aiota käyttää yhtä paljon kuin perinteisiä testausmuotoja, koska "se ei ole niin kätevä".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja