Mainos

Kiinan varapresidentti: Taiwanin itsenäisyysaktivistit uhkaavat rauhaa

Kiinan varapresidentti Hu Jintao varoitti maassa vieraillutta Yhdysvaltain apulaisulkoministeriä Richard Armitagea, että Taiwanin itsenäisyyttä ajavat voimat ovat pahin uhka Aasian rauhalle ja tasapainolle, kertoi valtion omistama Kansan päivälehti tänään.

-Emme koskaan hyväksy Taiwanin itsenäisyyttä emmekä siedä Taiwanin separatistien Kiinan itsenäisyydelle ja koskemattomuudelle aiheuttamaa haittaa, Hu sanoi Armitagelle.

Hu Jintaon arvellaan nousevan Kiinan johtoon Jiang Zeminin luopuessa vallasta. Vallanvaihtoa odotetaan tapahtuvaksi Kommunistisen puolueen kokouksessa marraskuussa. Myös Kiinan varapääministerin Qian Qichenin kerrottiin varoittaneen Yhdysvaltoja antamasta "vääriä signaaleja" Taiwanin separatisteille.

Armitage on korkea-arvoisin Yhdysvaltain viranomainen, joka vierailee Kiinassa sen jälkeen, kun Taiwanin presidentin Chen Shui-bianin kansanäänestyspuheet aiheuttivat elokuun alussa Kiinan ja Taiwanin välien tulehtumisen. Armitage vieraili Kiinassa yksipäiväisellä neuvottelumatkalla eilen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.