Kiinan koronatoimien hölläys nosti pörssikursseja Aasiassa

Pörssikurssit nousivat ja dollari heikkeni tänään Aasian markkinoilla, kun tieto Kiinan koronatoimien lievennyksestä piristi tunnelmia. Hongkongissa nähtiin yli kolmen prosentin nousu ja Shanghaissa reilun prosentin. Tokiossa Nikkei 225 -indeksi päätyi pieneen nousuun.

Tiukat koronatoimet Kiinassa ovat vaimentaneet maan talouskasvua tuntuvasti. 

Toiseen suuntaan vaikutti kuitenkin odotus uusista koronnostoista Yhdysvalloissa. Yleinen arvio on, että keskuspankki Fed jatkaa ohjauskoron nostoja, koska perjantaina julkaistun työmarkkinaraportin mukaan maassa syntyi odotettua enemmän uusia työpaikkoja ja keskituntiansiot nousivat ennakoitua enemmän. 

Nordea ennustaa katsauksessaan, että Fed nostaa ohjauskorkojaan puoli prosenttiyksikköä sekä joulukuussa että helmikuussa ja vielä kerran neljännesprosenttiyksilöllä maaliskuussa. Euroopan keskuspankilta Nordea odottaa joulukuun kokouksessa 0,75 prosenttiyksikön korotusta.

Jotkut epäilivät, että Fed voi ruuvata korkoja vielä enemmän ylöspäin.

– Jos ensi viikon inflaatioluvut ovat kovat, voi olla että ennusteemme puolen prosenttiyksikön korotuksesta joulukuussa ja helmikuussa voi osoittautua liian matalaksi. Sijoittajien näkymät pysyvät haastavina, jos Fed joutuu jatkamaan koronnostoja pitkälle ensi vuoden puolelle, totesi Bank of Singaporen Mansoor Mohi-uddin.

9:22
Uutisaamu 29.11.2022: Kiinan koronaprotestointi yltyy – mihin se voi johtaa? 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja