Mainos

Kiinan johtoa kritisoinut aktivisti katosi Thaimaassa – Ruotsin poliisi auttamaan tutkinnassa

Ruotsista on matkustanut poliiseja Thaimaahan avustamaan ruotsalaisen aktivistin katoamisen tutkinnassa. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP:lle Thaimaan ulkomaalaispoliisin johtaja.

Ruotsin kansalainen, Hongkongissa kirjakauppaa pitävä Gui Minhai katosi lomalla Thaimaassa Pattayalla lokakuussa. Noin kaksi kuukautta katoamisestaan Minhai ilmestyi Kiinan televisioon tunnustamaan rikossyytteitä.

Thaimaan ulkomaalaispoliisin mukaan ruotsalaiset poliisit eivät tee Thaimaassa varsinaista tutkintaa, sillä heillä ei ole siihen valtuuksia. Heidän sanotaan olevan paikalla thaimaalaistutkijoiden tukena.

Ruotsin lähetystö Bangkokissa ei ole kommentoinut asiaa. Thaimaan ulkoministeriön mukaan Ruotsi ja Thaimaa tekevät yhteistyötä katoamisen tutkimisessa.

Gui kuuluu Kiinan johtoa kritisoineeseen ryhmään, ja hänen oli huhuttu valmistelleen kollegansa kanssa paljastuskirjaa Kiinan presidentti Xi Jinpingistä. Neljä hänen kollegaansa on yhä kateissa.

Guin lisäksi ainakin kaksi muuta Kiinan johtoa kritisoinutta aktivistia on kadonnut Thaimaassa lähikuukausina. Tämä on herättänyt epäilyjä siitä, että Thaimaan sotilasjuntta lähettää salaa toisinajattelijoita takaisin Kiinaan tai sallii kiinalaisviranomaisten jahdata heitä Thaimaan maaperällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.