Kiinan GP:n lehdistötilaisuus: Räikkönen taas mukana mestaruustaistossa

Paikalla Kiinan GP:n kolme parasta kuljettajaa Kimi Räikkönen (KR), Fernando Alonso (FA) ja Felipe Massa (FM).

Kysymys: Kimi, pääsit Lewisin edelle sateen alettua uudelleen.

KR: Minulla oli alussa ongelmia eturenkaiden tai auton tasapainon kanssa, sillä auto aliohjasi aivan liikaa. Yritin päästä ongelmasta eroon. Tiesin radan kuivumisen auttavan minua ja että pysyisimme radalla jonkin verran Lewistä pidempään. Varikkokäyntien jälkeen huomasin, ettei hän enää päässyt karkuun minulta, vaan aloin saada häntä kiinni. Pienellä sateella autoni toimi aika hyvin. Ohittaminen ei onnistunut heti, koska radalla oli monessa paikassa keltaisia lippuja. Ohituksen onnistuttua pääsin aika helposti karkuun. Odotimme oikeata hetkeä vaihtaa kuivan kelin renkaat, ja kaikki meni hyvin.

Kysymys: Kimi, minkälaiset olosuhteet olivat kisan lopussa radan kuivuessa?

KR: Ensin minulla oli vähän sama ongelma tasapainon kanssa kuin kilpailun alkuvaiheissa, eli auto aliohjasi. Odotin vaan sitä, että eturenkaat alkaisivat toimia. Kun näin lopulta kävi, pystyin kontrolloimaan eroa ja löysäämäänkin vähän. Varsinkin kierroksella ohitukset olivat vaikeita, koska radalla oli vain yksi kuiva ajolinja. Kilpailu oli vaikea, mutta kaikki meni hyvin ja talli teki hyvää työtä. Olen tyytyväinen.

Kysymys: Kimi, Fernando oli kuitenkin uhka kilpailun lopussa?

KR: Hän puristi kovaa ja sai minua ensin kiinni, mutta sitten kun eturenkaani alkoivat toimia, pystyin säilyttämään eron. Yritin kuitenkin pitää yllä hyvää vauhtia, koska sade olisi voinut alkaa uudelleen ja kääntää tilanteen. Siinä tapauksessa pienestä turvavälistä olisi ollut hyötyä.

Kysymys: Fernando, sinulla oli jännittävä ensimmäinen kierros Felipe Massan kanssa.

FA: Tulos oli lopulta hyvä ja nämä kahdeksan pistettä auttavat minua. Meillä oli mielenkiintoinen taistelu mutkissa 1, 2 ja 4. En kuitenkaan onnistunut pysymään kierroksen loppuun asti hänen edellään, ja se maksoi minulle aikaa kilpailun ensimmäisellä puoliskolla. Olin hänen takanaan enkä tuntenut oloani oikein mukavaksi, sillä menetin liikaa pitoa nopeissa mutkissa 7 ja 8. Hän meni lopulta varikolle ja hyödyin siitä.

Kysymys: Fernando, tulit varikolta suoraan hänen edelleen.

FA: Varsinkin ensimmäinen mutka kuivan kelin renkailla oli vaikea. Varikkosuora oli aivan märkä ja oli vaikea tietää, minkälaiset olosuhteet ovat ensimmäisessä mutkassa. Onneksi mutkassa oli vain yksi kuiva ajolinja, eikä Felipe päässyt ulkokautta märältä puolelta ohi. Pysyin juuri ja juuri hänen edellään.

Kysymys: Fernando, minkälaisin odotuksin lähdet Brasiliaan?

FA: Vaikeaa tulee. Tiedän, ettei Lewisia ole helppo tavoittaa neljällä pisteellä. Toivottavasti suoritustasomme pysyy siellä samanlaisena koko viikonlopun ajan, eikä ainoastaan aika-ajon kahdessa ensimmäisessä osiossa. Tarvitsen jotakin dramaattista voittaakseni mestaruuden. Normaalissa kilpailussa se on mahdotonta.

Kysymys: Felipe, vaikea kisa ja vaikeat olosuhteet.

FA: Kilpailu oli vaikea, mutta mielenkiintoinen. Meillä oli huonoa onnea, koska vaihdoimme kuivan kelin renkaat juuri ennen kuin sade alkoi uudelleen. Sanoin tallille, että en saa autoa millään pidettyä radalla. Sitten sade kuitenkin loppui ja aloin löytää vauhtiani uudelleen. Valitettavasti se ei aivan riittänyt Fernandon edelle pääsemiseen kun hän tuli varikolta. Renkaissani oli kovasti kulumaa todennäköisesti siksi, että käytimme pehmeämpää seosta melko viileissä olosuhteissa ja renkaiden lämpötila pääsi putoamaan alas. Kilpailun lopussa renkaat alkoivat taas toimia uudelleen, mutta siinä vaiheessa oli jo liian myöhäistä. Tällaisissa olosuhteissa sijoitus kolmen joukkoon on kuitenkin hyvä suoritus. Tavoittelimme toki voittoa, mutta siihen ei ollut tänään mahdollisuuksia.

Kysymys: Kimi, ensimmäisen kerran vuoden 1986 jälkeen mestaruudesta taistelee päätöskisassa kolme kuljettajaa.

KR: Siitä tulee mielenkiintoista. Viime vuonna Felipe voitti Brasiliassa ja Ferrari oli todella vahva. Lähdemme tekemään parhaamme. Vaikka yltäisimmekin voittoon, mestaruus ei ole omissa käsissämme. Näimme kuitenkin täällä, että ihan mitä vaan voi tapahtua. Olemme taas mukana mestaruusjahdissa. Asemamme ovat ainakin paremmat kuin ennen tätä kisaa, mutta tilanne on edelleen vaikea.

Räikkösen suomenkielinen osuus:

No ihan hyvä kisa. Ajateltiinkin, että meillä on hyvä auto kisassa, oli keli mikä tahansa. Aluksi oli vähän hankalaa taistella Hamiltonia vastaan, kun auto puski liikaa. Sitten kun rata kuivui, auto rupesi toimimaan niin kuin pitikin ja pystyttiin saavuttamaan sitä varsinkin varikkopysähdyksen jälkeen kun satoi vähän vettä. Olin aika paljon nopeampi, mutta oli hankalaa päästä ohi, kun oli liikaa keltaisia lippuja. Loppujen lopuksi hyvä tulos. Tiimi teki loistavaa työtä ja auto toimi hyvin aina silloin kuin piti. Ollaan taas takaisin mukana taistelussa mestaruudesta. Vieläkin sen voittaminen on vaikeaa, mutta ei sitä tiedä koskaan. Tänäänkin tapahtui kaikenlaista, joten katsotaan mitä pystytään tekemään viimeisessä kisassa.

Alonson espanjankielinen osuus:

Aivan ensimmäiseksi haluaisin kiittää kaikkia kannattajiani, jotka ovat saapuneet tänne Shanghaihin. Katsomot olivat täynnä Espanjan lippuja. Tämä antoi minulle voimia ja motivaatiota vaikean viikonlopun jälkeen. Eilinen aika-ajo oli melkoinen pettymys. Lähtöasetelmat 12 pisteen eron kuromiseen MM-sarjassa eivät olleet hyvät. Tänään onni hymyili kuitenkin minulle, kun Hamilton keskeytti. Olosuhteet olivat tänään hyvin vaikeat niin märällä kuin kuivallakin. Kiitos kaikille siitä, että löysin taisteluhengen kilpailuun tärkeimmällä hetkellä. Kahden viikon päästä Brasiliaan ja kädet ristiin sen puolesta, että pystyn ajamaan siellä hyvän kilpailun.

Massan portugalinkielinen osuus:

Kilpailu oli vaikea ja tiukka alusta loppuun. Valitettavasti voittoon ei ollut mahdollisuuksia. Laitoimme autoon kuivan kelin renkaat juuri ennen, kuin sade alkoi uudelleen. Auton pitäminen radalla oli siinä vaiheessa todella vaikeaa. Sitten sade kuitenkin loppui ja pystyin jatkamaan kisaa ilman, että minun tarvitsi vaihtaa renkaita uudelleen. Siinä vaiheessa kilpailuni alkoi vähän kuin uudelleen. Valitettavasti en pystynyt haastamaan kärkikaksikkoa taisteluun voitosta. On kuitenkin aina tärkeää yltää kolmen parhaan joukkoon. Tulos oli hyvä tallille, joka on taas mukana mestaruustaistelussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat