Toimittaja Ari Malmberg
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 keltuaista
noin 1,5 dl vettä
Täyte:
3 kaalinlehteä
300 g hienonnettua sianlihaa
1 valkosipulin kynsi
1/2 pieni sipuli
1 rkl maissintärkkelystä
1 rkl soijaa
1 tl sokeria
1 tl inkivääriä chiliä
1. Valmista taikina sekoittamalla kulhossa jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää suola, keltuaiset ja vesi.
2. Vaivaa taikinaa hetki työtasolla, kunnes se muuttuu kimmoisaksi.
3. Peitä taikina kelmulla ja jätä se odottamaan täytteen valmistumista.
4. Ryöppää kaalinlehdet kiehuvassa vedessä. Säästä vesi, ja hienonna kaali.
5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
6. Sekoita sipulit, hienonnettu sianliha, maissintärkkelys, soija, sokeri, inkivääri ja chili keskenään tasaiseksi massaksi.
7. Tee taikinasta tanko ja leikkaa se noin 20 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja pane ne kelmun alle odottamaan.