Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kiinalaiset lihanyytit 24.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 13:35

Toimittaja Ari Malmberg

Taikina:


4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 keltuaista
noin 1,5 dl vettä

Täyte:


3 kaalinlehteä
300 g hienonnettua sianlihaa
1 valkosipulin kynsi
1/2 pieni sipuli
1 rkl maissintärkkelystä
1 rkl soijaa
1 tl sokeria
1 tl inkivääriä chiliä

1. Valmista taikina sekoittamalla kulhossa jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää suola, keltuaiset ja vesi.

2. Vaivaa taikinaa hetki työtasolla, kunnes se muuttuu kimmoisaksi.

3. Peitä taikina kelmulla ja jätä se odottamaan täytteen valmistumista.

4. Ryöppää kaalinlehdet kiehuvassa vedessä. Säästä vesi, ja hienonna kaali.

5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

6. Sekoita sipulit, hienonnettu sianliha, maissintärkkelys, soija, sokeri, inkivääri ja chili keskenään tasaiseksi massaksi.

7. Tee taikinasta tanko ja leikkaa se noin 20 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja pane ne kelmun alle odottamaan.

8. Pane jauhoja työtasolle ja kauli taikinapalloista halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisia pyörylöitä. Pane pyörylät kelmun alle odottamaan.

9. Pane pyörylöiden päälle täytettä ja kerää reunat keskelle nyytiksi.

Kypsennys:


a1. Laita höyrykattilan höyrytysosan päälle muutama kaalinlehti. Kuumenna vesi kattilassa.
a2. Kypsennä nyytit höyryssä noin 20 minuuttia.
a3. Tarjoa höyrytettyjen lihanyyttien kanssa keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita, wokattuja kasviksia ja soijakastiketta.
b1. Voit myös keittää nyytit kypsiksi kaalinlehtien ryöppäysvedessä.
b2. Mausta vesi lihaliemikuutiolla ja lorauksella soijaa. Lisää vielä suikaloitu porkkana ja palsternakka.
b3. Keitä nyyttejä noin kymmenen minuuttia ja tarjoa keittona.

Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • Eilen11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi