Kiinalaiset lihanyytit 24.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Taikina:


4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 keltuaista
noin 1,5 dl vettä

Täyte:


3 kaalinlehteä
300 g hienonnettua sianlihaa
1 valkosipulin kynsi
1/2 pieni sipuli
1 rkl maissintärkkelystä
1 rkl soijaa
1 tl sokeria
1 tl inkivääriä chiliä

1. Valmista taikina sekoittamalla kulhossa jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää suola, keltuaiset ja vesi.

2. Vaivaa taikinaa hetki työtasolla, kunnes se muuttuu kimmoisaksi.

3. Peitä taikina kelmulla ja jätä se odottamaan täytteen valmistumista.

4. Ryöppää kaalinlehdet kiehuvassa vedessä. Säästä vesi, ja hienonna kaali.

5. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

6. Sekoita sipulit, hienonnettu sianliha, maissintärkkelys, soija, sokeri, inkivääri ja chili keskenään tasaiseksi massaksi.

7. Tee taikinasta tanko ja leikkaa se noin 20 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja pane ne kelmun alle odottamaan.

8. Pane jauhoja työtasolle ja kauli taikinapalloista halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisia pyörylöitä. Pane pyörylät kelmun alle odottamaan.

9. Pane pyörylöiden päälle täytettä ja kerää reunat keskelle nyytiksi.

Kypsennys:


a1. Laita höyrykattilan höyrytysosan päälle muutama kaalinlehti. Kuumenna vesi kattilassa.
a2. Kypsennä nyytit höyryssä noin 20 minuuttia.
a3. Tarjoa höyrytettyjen lihanyyttien kanssa keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita, wokattuja kasviksia ja soijakastiketta.
b1. Voit myös keittää nyytit kypsiksi kaalinlehtien ryöppäysvedessä.
b2. Mausta vesi lihaliemikuutiolla ja lorauksella soijaa. Lisää vielä suikaloitu porkkana ja palsternakka.
b3. Keitä nyyttejä noin kymmenen minuuttia ja tarjoa keittona.

Lue myös:

    Uusimmat