Mainos

Kiina vahvistaa sotaharjoitukset Taiwanin lähellä

Kiina ilmoitti tänään ensi kertaa, että se on järjestänyt ilma-, maa- ja merivoimien maihinnousuharjoituksia aikaisemmin tässä kuussa Taiwanin läheisyydessä.

Kiina piti sotaharjoituksensa eteläisen Guangdongin ja Zhejiangin maakuntien rannikolla lähellä Taiwania, kertoi maan virallinen uutistoimisto Xinhua. Vaikka Hongkongin tiedotusvälineet raportoivatkin sotaharjoituksista laajasti, Kiina ei ole tähän mennessä vahvistanut tietoja sotaharjoituksistaan.

-Onnistunut harjoitus todisti kansanarmeijan menestyksekkään modernisaation ja kuinka se on parantanut sotilaallista taistelukapasiteettiaan. Harjoitus myös osoitti armeijan valmiuden maan itsenäisyyden ja alueellisen koskemattomuuden puolustamiseen ja kaikkien separatististen toimien kukistamiseen, uutistoimisto sanoi.

Sotaharjoituksia valvoi kenraali Zhang Wannian, joka on Kiinan korkeimman sotilaselimen, sotilaallisen keskuskomission varapuheenjohtaja. Zhang tuomitsi jyrkästi Taiwanin presidentin Lee Teng-huin heinäkuisen lausunnon, jonka mukaan Kiinan ja Taiwanin välisiä suhteita pitäisi käsitellä valtioiden välisinä suhteina.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan Zheng varoitti Leetä sanoen, että "se joka leikkii tulella, polttaa itsensä". Kiina pitää Taiwania yhtenä maakunnistaan ja on vaatinut suhteissa "yhden Kiinan" politiikkaa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.