Mainos

Kiina lopetti kaupankäyntirajoitukset, pörssikurssit nousuun

 Kiinassa pörssikurssit ovat lähteneet uudelleen nousuun kaupankäyntirajoitusten poistamisen jälkeen.

Kiinassa Shanghain ja Shenzhenin pörssit ovat olleet parhaimmillaan noin kolmen prosentin nousussa alkukaupan epävarmojen tunnelmien jälkeen. 

Heti pörssien avauduttua kurssit vielä heilahtelivat. Molemmat pörssit avasivat yli kahden prosentin nousuun, mutta kurssit putosivat nopeasti lähes saman verran pakkaselle eilisen katastrofipäivän jälkeen.

 Eilen kaupankäynti lopetettiin pörsseissä jo aamukymmeneltä, kun kurssit laskivat Shanghaissa yli seitsemän ja Shenzhenissä runsaat kahdeksan prosenttia. Pörssipäivä oli lyhin pörssien 25-vuotisen historian aikana. Maanantaina aloitettujen kaupankäyntirajoitusten lopettamisesta päätettiin eilen. 

-Markkinat ovat palanneet takaisin normaaleiksi. Sijoittajat voivat ostaa ja myydä kuten haluavat. Rajoitukset tukehduttivat markkinat, sanoi Kaiyuan Securitiesin analyytikko Tian Weidong.

Viime vuoden kasvu suli

Kaupankäyntirajoitusten perusteella kaupankäynti katkaistiin loppupäiväksi, kun pörssin indeksi laski yli seitsemän prosenttia. Tarkoitus oli rauhoittaa markkinoita, mutta vaikutus oli ilmeisesti päinvastainen, koska rajoitusten uskotaan lisänneen paniikkimyyntiä ja kurssiheilahtelua.

 Esimerkiksi Shenzhenissä osakkeiden arvo on laskenut vuoden alusta lähtien 12 prosenttia, mikä on sulattanut koko viime vuoden kasvun.

 Epävarmuutta markkinoille on tuonut myös Kiinan heikentynyt talouskasvu, johon maan hallituksen on katsottu vastanneen riittämättömillä toimilla. Lisäksi Kiinan valuutan juanin arvo dollariin nähden on alimmillaan sitten maaliskuun 2011, kun maan keskuspankki on antanut sen arvon alentua.

 Tosin tänään juan vahvistui suhteessa Yhdysvaltojen dollariin, kun keskuspankki nosti ohjauskorkoaan ensimmäistä kertaa yhdeksään pörssipäivään.  
                    

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.