Mainos

Kiimingin kuolonkolarin syy: Savuke sytytti bensa-astian

Oulun Kiimingissä viime viikon tiistaina poliisia paennut mieshenkilö suistui autollaan teiltä ja menehtyi sen jälkeen, kun auton matkustamon tila oli ajon aikana syttynyt räjähdysmäisesti palamaan, Jokilaaksojen poliisilaitos tiedotti tänään.

Farmarimallisessa autossa oli sisällä muoviastia, joka oli ilmeisesti ollut bensiinikäyttöisen auton varapolttoaineastiana. Ohjaamosta löytyi myös tupakansytytin ja tupakkatuotteita. Kuljettajan on todettu olleen aktiivinen tupakoitsija. Oletettavaa on, että höyrystynyt bensiini on syttynyt palamaan tulta käsiteltäessä.

Menehtynyt kuljettaja oli autossa yksin. Kuljettajan henkilöllisyys on saatu varmistetuksi. Hän oli vantaalainen, vuonna 1963 syntynyt mieshenkilö.

Yleisövihjeen perusteella kuljettajaa epäiltiin päihtyneeksi ja poliisi pyrki pysäyttämään ajoneuvon tarkistusta varten selvällä pysäytysmerkillä. Kuljettaja ei noudattanut pysäytysmerkkiä, vaan lähti nopeutta lisäten pakenemaan. Poliisi seurasi ajoneuvoa noin 3 kilometrin matkan turvallisen välimatkan päässä, koska autosta heiteltiin tielle esineitä. Pakeneva ajoneuvo suistui tieltä noin 130 km/h nopeudessa ja kuljettaja jäi autoon liekkeihin ja menehtyi.

(28.7.)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.