Kiekkotähdille kävi kylmät – Venäjällä raivostuttiin

Aleksander Barkov nostaa Stanley Cup -pokaalin ensimmäisenä suomalaiskapteenina 1:47
Katso videolta: Näin Aleksander Barkov pääsi nostamaan Stanley Cup -pokaalia.

Florida Panthers pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa tällä kaudella. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n teksti mestaruudesta närkästyttää kuitenkin Venäjällä. Sport-Express tituleerasi tapahtunutta skandaaliksi.

Florida otti ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa 2-1-voiton ja pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä mestaruutta. IIHF oli julkaissut voitosta oman tekstinsä, jossa oli nostettu esille Floridalta kapteeni Aleksander Barkov, Aaron Ekblad ja Sam Reinhart.

Myös finaaleissa tappion kokeneesta Edmonton Oilersista oli mainittu useita onnistujia kuten pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valittu Connor McDavid, Evan Bouchard ja Leon Draisatl. Mestarijoukkueesta oli jätetty mainitsematta kaikki venäläispelaajat.

Floridan mestarijoukkueessa pelasivat venäläiset Sergei Bobrovski, Dmitri Kulikov ja Vladimir Tarasenko. Venäjällä tämä on tulkittu tietoiseksi ratkaisuksi, sillä Venäjä on suljettu ulos kansainvälisistä kilpailuista.

– IIHF sulkee jälleen Venäjän ulos. IIHF ei mainitse venäläisiä Floridan Stanley Cup -voitosta kertovassa artikkelissa, Sport-Express kirjoitti.

Venäläispelaajat eivät myöskään pääse viemään pokaalia kotimaahansa. Muilla pelaajilla on mahdollisuus tähän. NHL:n varapomo Bill Daly on kertonut, että pokaalin vieminen Venäjälle on kiellettyä, nyt kolmatta vuotta peräkkäin.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat