KalPa-hyökkääjältä sensaatiomaali, Tapparan kiri ei riittänyt – näin ottelu eteni

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin torstaina toinen KalPan ja Tapparan välinen finaaliottelu. MTV Sport seurasi pelin etenemistä hetki hetkeltä.

Lopputulos 3-2. Tappara viritti vielä loppuhetkille kirin, mutta KalPa selviää ja siirtyy finaalisarjassa johtoon otteluvoitoin 2-0! Seuraava finaali käydään lauantaina Tampereella. Huomenna perjantaina on luvassa pronssiottelu JYP-HIFK.

60. min. Tapparan Henrik Haapala kokeilee Eero Kilpeläisen virettä maalin oikealta kulmalta lähietäisyydeltä. KalPa selviää.

59. min. Tappara-pakki Valtteri Kemiläinen tulittaa jälleen viivalta, mutta nyt Eero Kilpeläinen koppaa...

59. min. Maalivahti pois. Tappara ottaa jälleen maalivahdin pois.

58. min. Maali! Tapparan Valtteri Kemiläinen pyssyttää Henrik Haapalan syötöstä viivalta, ja verkot heiluvat! Tappara nousee maalin päähän ilman maalivahtia: 3-2. Samalla Tappara ottaa maalivahdin maalille, mutta se on Dominik Hrachovinan sijaan Teemu Lassila.

58. min. Maalivahti pois. 2.25 minuuttia kellossa. Tappara ottaa kuudennen kenttäpelaajan jäälle.

55. min. Viisi minuuttia varsinaista peliaikaa jäljellä. Onko Tapparasta vielä lyömään peliä jännäksi?

53. min. Tappara alkaa heräillä. Valtteri Kemiläinen pelaa kiekkoa maalin vasemmalle kulmalle, jossa kiekkoon iskee Kristian Kuusela, mutta Eero Kilpeläinen koppaa eleettömästi...

50. min. Tappara on pahasti köysissä. Hyökkäykset katkeilevat keskialueelle, jossa KalPa iskee ärhäkästi vastaan kiekonriistoihin.

46. min. KalPa on lähellä seuraavaa osumaa. Jaakko Rissanen ja Janne Keränen polkevat Tappara-maalille – Rissanen syöttää ja Keränen ampuu vapaasti, mutta Dominik Hrachovina venyy napakkaan torjuntaan.

42. min. Maali ja aikalisä. KalPan Niko Mikkola luutii Sami Mutasen laukausta seuraavan irtokiekon häkkiin – kuopiolaiset painavat jalkansa syvemmin kaasulle ja siirtyvät jo 3-1-johtoon! Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ottaa samalla aikalisän.

Kello 19.57. Kaksi erää takana. KalPa tuli toiseen erään terävästi, väänsi kaksinkamppailuissa väkevästi, sai nopean luistelumyllynsä suorahyökkäyksissä käyntiin ja siirtyi oikeutetusti 2-1-johtoon.

36. min. Nyt Tappara-maalin edessä on ohjaustoimissa Mikael Seppälä, mutta Dominik Hrachovina venyttää patjansa väliin.

35. min. KalPan Jesse Mankinen kääntää kiekon maalille – Matias Myttynen ohjaa terävästi, mutta Dominik Hrachovina torjuu vielä terävämmin.

34. min. Jäähyt. Tapparan Aleksi Salonen ja KalPan Niko Mikkola nujakoivat keskenään kulmassa. Kumpikin passitetaan kahden minuutin istunnolle, joten peliä jatketaan neljällä neljää vastaan.

29. min. Maali! KalPa iskee löylyä maalikiukaalle! Jyri Junnilan viiltävä rannelaukaus oikean b-pisteen tuntumasta uppoaa takayläkulmaan: 2-1. Tappara-maalivahti Dominik Hrachovinalla ei ole tähän erään vielä yhtään torjuntaa, mutta taakse on uponnut jo kaksi osumaa.

28. min. Aggressiivista paineistamista tälläkin Tappara-alivoimalla. KalPa jää vaille mahdollisuuksia.

26. min. Jäähy. Tapparan Aleksi Elorinne blokkaa keskialueella Jyri Junnilaa, joka on hetki sitten luopunut kiekosta. KalPalle kaksi minuuttia ylivoimaa.

25. min. Maali! KalPa-hyökkääjä Matias Myttynen tehtailee yhden pudotuspelikevään komeimmista osumista! Myttynen nousee hyökkäysalueelle, pyörähtää, kääntää selkänsä maaliin päin ja heittää rystyllä kiekon yläpeltiin! Huh, huh... 1-1.

23. min. Toisen erän tähän asti erikoisin tilanne. Kiekko kimpoaa KalPa-puolustaja Mikael Seppälän mailasta katsomoon katsojan kolmioleipään. Seppälä on pystynyt palaamaan avauserän tällinsä jälkeen kaukaloon.

Kello 19.03. Vauhdintäyteinen ja viihdearvoltaan mainio avauserä takana. Tappara loi viiveavauksillaan laadukkaita hyökkäyksiä ja siirtyi pelitapahtumiin nähden oikeutetusti johtoon. KalPa lähti useita kertoja jopa ajamaan Tapparaa maalinsa takaa pois, mutta kuopiolaisten ylin mies höntyili tällöin itsensä yleensä pelin ulkopuolelle.

KalPan Eero Kilpeläiselle kirjattiin 11 torjuntaa, Tapparan Dominik Hrachovinalle 3.

20. min. Jäähy. KalPan Arttu Ilomäen maila nousee keskialueen kamppailutilanteessa Henrik Haapalan kasvoihin. Kahden minuutin rangaistukselle tuomitaan korkeasta mailasta kuitenkin Miikka Pitkänen. Pelikellossa 19.08.

18. min. KalPan Janne Keränen nousee nyt vuorostaan vauhdilla maalille, harhauttaa Alexander Bonsaksenin kahville ja hakee rystyllä yläkulmaa. Dominik Hrachovina on Tappara-maalilla terävänä!

16. min. Maali! Tapparan Martin Röymark jakaa kiekon keskialueelle, Juhani Jasu kiirehtii perään ja nostaa kiekon takaylävilttiin! 0-1.

15. min. KalPa-puolustaja Mikael Seppälä ottaa osumaa jalkaansa heittäytyessään suorastaan akrobaattisesti Jukka Peltolan laukauksen tielle. Seppälä joutuu poistumaan pukusuojaan.

12. min. Tappara pyörittää ylivoimalla kiekkoa lupaavasti KalPa-päädyssä. Valtteri Kemiläinen ampuu viivalta maalille, ja kiekko jää hetken pyörimään vaarallisesti maalivahti Eero Kilpeläisen eteen, mutta KalPa selviää.

11. min. Jäähy. KalPalla on kuusi kenttäpelaajaa jäällä, joten Tappara pääsee pelaamaan illan ensimmäisen ylivoimansa.

Kello 18.46. KalPa tiedottaa yleisömäärän. Halli on loppuunmyyty: paikalla 5064 katsojaa.

9. min. KalPan Juuso Riikola nousee omasta päästä vauhdilla lähelle Tappara-maalia. Dominik Hrachovina kuitenkin koppaa korkean laukauksen.

7. min. Ottelun tähän saakka paras paikka Tapparalle. Sebastian Revon laukaus lepattaa kuitenkin vähän ohi maalin.

5. min. Tappara antaa alivoimalla aktiivisesti painetta ja saa tyrehdytettyä KalPan pyöritykset nopeasti.

3. min. Jäähy. Tapparan Juhani Jasu vetää keskialueella Matias Myttyseltä jalat alta. KalPalle ottelun ensimmäinen kahden minuutin ylivoima.

1. min. Ensimmäinen paikka aukeaa Tapparalle Valtteri Kemiläisen hyökkäyssiniselle jakaman loistavan pystysyötön jälkeen. Jan-Mikael Järvinen jättää haltuunsa saaman kiekon hyökkäysalueella taakseen kapteeni Jukka Peltolalle, jonka laukauksen KalPa-maalivahti Eero Kilpeläinen torjuu patjoillaan katsomoon.

Kello 18.32. Ottelu käynnissä!

Kello 18.29. Maamme-laulun jälkeen kiekko tuota pikaa jäähän!

Kello 18.18. Tervetuloa mukaan! Kotonaan Kuopiossa tänään pelaava KalPa johtaa finaalisarjaa voitoin 1-0 vietyään tiistaina avausottelun Tampereella maalein 3-2.

Ensimmäisessä finaalissa Hakametsän katsomoon (kapasiteetti 7300 katsojaa) jäi yli 1000 vapaata paikkaa, kun peliä oli seuraamassa 6162 katsojaa. Kuopiossa finaalihuuma käy kuitenkin kuumana, sillä liput loppuivat myynnin käynnistyttyä kotiotteluihin puolessa tunnissa.

Illan peliin on siis tänään luvassa täysi 5064 katsojan tupa. Miten käy jäällä: kasvattaako KalPa kuopiolaisliekkiä entisestään toisella finaalivoitolla putkeen?