Näin eteni liigakierros: Tappara palasi SM-liigan kärkeen

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin tiistaina viisi ottelua. MTV Sport seurasi kierroksen tapahtumia hetki hetkeltä.

SM-liiga tiistaina:

65.00 BLU-SPO: SPORT VOITTAA 3-2! Jake Newton ratkaisee rankkarillaan voiton Sportille!

65.00 BLU-SPO: Voittomaalikilpailu koittaa Espoossa! Koko rahalla herkkua ennätysyleisölle.

60.00 BLU-SPO: Espoossa jatkoerään tilanteessa 2-2.

60.00 IFK-SAI: HIFK VOITTAA 4-3!

61.08 ÄSS-KAL: KALPA VOITTAA 3-2! Patrick Davis ratkaisee jatkoajalla, ja KalPa palaa voittokantaan yhden tappiopelin jälkeen!

60.00 ÄSS-KAL: Jatkoerään tilanteessa 2-2!

60.00 ILV-TPS: TPS VOITTAA 3-1!

58.50 IFK-SAI: SAIPA 3-4! Vierasjoukkue roiskaisee kiekon HIFK-alueelle heti aloitusvoiton jälkeen, ja Valtteri Virkkunen käy napauttaa kiekon maaliin!

58.37 IFK-SAI: SAIPA 2-4! Simo-Pekka Riikola iskee SaiPan ylivoiman alkajaisiksi heti kavennuksen! Riikolalle avautuu oiva paikka keskikaistalla, eikä mies jätä paikkaansa käyttämättä.

58.22 IFK-SAI: HIFK:n agitaattori Micke Åsten lähti kostotoimiin SaiPan Mikael Kurosta vastaan! Åsten alkaa lätkimään Kurosta nyrkein ottelun päätösminuuteilla, ja saa Kurosen naaman vuotamaan verta. Åstenille ja Kuroselle 5+20 minuutin pelirangaistukset väkivaltaisuudesta.

60.00 HPK-TAP: TAPPARA VOITTAA 2-1! Kirvesrinnat ottavat paikkansa SM-liigan kärjestä 45:llä sarjapisteellä!

BLU-SPO: SPORT 2-2! Jarkko Immonen napauttaa sen tason laukauksen, ettei Blues-vahti Christian Engstrand ennätä kissaa sanoa! Kiekko sujahtaa hienosti maalin yläkulmasta sisään.

Klo 20.31: Espoolaiset ovat heränneet Bluesin tilanteeseen, sillä Espoon Metro Areenan illan yleisömääräksi kuulutetaan 5541 katsojaa. Hienosti yleisöä Espoossa!

42.33 BLU-SPO: BLUES 2-1! Espoon siniset iskevät heti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen! Ilmari Pitkäsen kuti yllättää Mika Järvisen Sport-maalissa, ja kiekko lipuu maaliin Järvisen längeistä.

43.30 IFK-SAI: HIFK 4-1! Tomas Zaborsky käy nyt tulikuumana, kun slovakki lyö kiekon ilmasta maaliin! Syötön Zaborskylle maalin kulmalle tarjosi Daniel Grillfors.

8+11

4min
6min

HIFK
SaiPa

3
1

7+15
5+9

2min
4min

HPK
Tappara

1
2

11+13
7+11

0min
6min

Ilves
TPS

1
3

12+8
10+9

6min
6min

Ässät
KalPa

2
2

10+7
10+6

6min
2min

Klo 20.02: Toiset erät on nyt myös pelattu. Blues nousi hienosti tasoihin Mahbodin tahtomaalilla, kun taas Tappara nappasi johdon ainoastaan 25 sekunnissa! Helsingistä tuli ikävempiä uutisia, kun HIFK:n Corey Elkins loukkaantui. Mielenkiintoiset päätöserät tiedossa!

37.16 BLU-SPO: BLUES 1-1! Kotijoukkue kääntää nopean hyökkäyksen, ja kanadalaistaistelija Samson Mahbod punnertaa makuultaan kiekon maaliin! Todellinen tahtomaali Mahbodilta, jolle maali oli jo kauden kuudes.

38.23 HPK-TAP: TAPPARA 2-1! Hupskeikkaa, Tappara siirtyy johtoon! Kultakypärää kantava Jukka Peltola etsii vetopaikan HPK-pelaajien välistä, ja Tappara-kippari ampuu kiekon yläkulmaan. Eetu Laurikainen oli hyvin pimennetty, kun Stephden Dixon oli maskissa.

37.58 HPK-TAP: TAPPARA 1-1! HPK-puolustus ei saa pidettyä Jani Lajusta maalin edessä, ja isoluinen sentteri iskee irtokiekon ensimmäistä kertaa Eetu Laurikaisen vartioimaan maaliin.

33.42 BLU-SPO: SPORT 1-0! Nyt vaasalaiset onnistuvat maalinteossa! Christian Engstrand torjuu vaarallisen irtokiekon keskikaistalle, josta Erik Riska ampuu vieraat johtoon. Ensimmäisen vedon päin Engstrandia pommitti Tomi Körkkö, joka ansaitsi syöttöpisteen maaliin.

35.51 IFK-SAI: HIFK 3-1! Punapaitojen ahkerin laukoja, Tomas Zaborsky lisää HIFK:n kahden maalin johtoon kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen päätteeksi! Zaborskyn kanssa hyökkäsi Siim Liivik, jolle siis syöttöpiste maaliin.

32.42 ILV-TPS: ILVES 1-3! Tupsukorville tärkeä maali vielä tämän ottelun kannalta! Ja kerrassaan uskomaton maali, kun Eero Savilahti hassuttaa valelaukauksellaan TPS-vahti Teemu Lassilan, kiertää maalin salamannopeasti ja pistää kiekon vanhanaikaisella reppuun!

30.03 ILV-TPS: TPS 3-0! Turkulaisten murhaava ylivoima iskee jälleen! Ilkka Pikkarainen petaa Tomi Kallion vetopaikkaan, ja TPS-kipparin kuti uppoaa hienosti maaliin. Ilves tarvitsee nyt kipeästi maalia, ja nopeasti!

28.04 BLU-SPO: Sport pääsee jo juhlimaan maalia, kun Niko Peltola nousee räväkästi maalille ja tunkee kiekon Christian Engstrandin mukana maaliin. Tuomari tarkistaa tilanteen videolta, eikä maalia hyväksytä, kun Engstrand tungettiin maaliin.

26.00 ÄSS-KAL: KALPA 2-2! Janne Keränen osuu kahdeksannen kerran tällä kaudella tolppien väliin! Keränen jää yksin Ässien maalin kulmalle, josta mies rankaisee kotijoukkuetta saatuaan maalin takaa hyvän syötön Jaakko Rissaselta.

Klo 19.29: HIFK:n Yohann Auvitun tukivoimat osoittavat tukensa Auvitun lisäksi Pariisin terroristi-iskujen uhreille Helsingin jäähallissa.

20.50 ILV-TPS: TPS:n ykkössentteri Eric Perrin nousee SM-liigan pistepörssin kärkeen! Perrin nappaa kakkossyötön Spinan maaliin, ja kanadalaisen kauden saldo on nyt 5+17=22. Pistepörssiä johti ennen kierrosta Kärppien Mika Niemi tehoilla 9+12=21.

20.50 ILV-TPS: TPS 2-0! Dave Spina hankkii ensin TPS:n ylivoimalle, jonka jälkeen Spina myös vie TPS:n kahden maalin johtoon! Spina ampuu kiekon tyhjään maaliin Ilkka Pikkaraisen mainiosta syötöstä.

20.16 IFK-SAI: HIFK 2-1! Tommi Taimi ampuu ensimmäisen maalinsa HIFK-nutussa! Taimi pääsee ampumaan tarkasti keskikaistalta isäntien nopeassa hyökkäyksessä. Syöttäjiksi Mika Partanen ja Corey Elkins.

20.21 HPK-TAP: HPK 1-0! Vojtech Polak ampuu räväkästi HPK:n johtoon heti toisen erän alkuun! Sakari Manninen syöttää Polakille hienosti toiseen aaltoon, josta Polak rankaisee.

8

4min
4min

HIFK
SaiPa

1
1

7
5

2min
2min

HPK
Tappara

0
0

11
7

0min
2min

Ilves
TPS

0
1

12
10

2min
2min

Ässät
KalPa

2
1

10
10

6min
2min

Klo 19.05: Ensimmäiset erät on nyt pelattu. TPS oli vahvasti Ilveksen niskan päällä, kun taas Ässät nappasi johdon KalPan hallinnasta huolimatta. Myös HPK:n Eetu Laurikainen on aloittanut hienosti, eikä kiekkoja ole mennyt vielä nuorukaisen selän taakse.

19.53 ÄSS-KAL: ÄSSÄT 2-1! Nuori Aleksi Saarela jatkaa tehokkaita otteitaan! 18-vuotiaan Saarelan upea laukaus uppoaa tiukasta vetopaikasta komeasti yläkulmaan. Lukko-kasvatti iski myös viime lauantaina kaksi maalia Sportia vastaan.

16.59 ILV-TPS: TPS 1-0! Tadas Kumeliauskas tekee hauskan maalin! "Kume" tavoittelee Jerry Ahtolaa maalin edestä, mutta hänen syöttönsä pomppii ilmeisesti Ahtolan lavan yli ja menee suoraan maaliin! Hannu Toivonen ei ollut aivan hereillä pomppivan kiekon kanssa. Saattaa olla kuitenkin, että Ahtolan maila osui kiekkoon, jolloin maalintekijää vaihdetaan. Seurataan tilannetta.

15.57 IFK-SAI: SAIPA 1-1! Lasse Lappalainen laukoo matalan kudin siniviivalta, ja miehen oivallinen laukaus löytää aina Kevin Lankisen ohi HIFKin maaliin! Lappalaisen tehot tällä kaudella jo 2+6=8.

13.44 ÄSS-KAL: ÄSSÄT 1-1! Pat Mullane survoo maalin edestä kauden toisen osumansa SM-liigassa! Mullane saa maaliinsa hyvän syötön maalin takaa Juha Kiilholmalta.

12.06 IFK-SAI: HIFK 1-0! Kotijoukkue siirtyy johtoon, kun Juuso Puustinen sivaltaa kiekon maaliin pienestä raosta Jani Niemisen maalin kulmalta. Maali tekee taatusti hyvää Puustiselle, joka on osunut viimeiseen 11 otteluun nyt kaksi kertaa.

3.32 ÄSS-KAL: KALPA 1-0! Jesse Mankinen punnertaa kolmen Ässä-pelaajan läpi maalille ja saa lauottua kiekon maaliin! Ässät joutuu heti pelin alkuun takaa-ajajaksi.

Klo 18.30: Kierros on käynnissä, nyt mennään!

Klo 18.29: Bluesin faniryhmän edustaja esiintyy jäällä ennen ottelun alkua. Hän kertoo #BluesinPuolesta-vetoomuksesta, jolla espoolaisseuraa halutaan tukea ja auttaa. Kapteeni Kim Hirschovits käy allekirjoittamassa aloitteen ja yleisö antaa raikuvat aploodit.

Klo 18.12: Espoolaisten ruotsalaisvahti Christian Engstrand valittiin menneen viikon SM-liigan tulikuumimmaksi pelaajaksi. Engstrand on päästänyt viimeisessä seitsemässä pelatussaan ottelussa jokaisessa ainoastaan yhden maalin. Yllättääkö Sport maalikärkensä Tuomas Vänttisen johdolla Engstrandin useampaan otteeseen?

Klo 18.11: Bluesin ympärillä pyörii huhuja, että joukkue pelaisi tänään viimeisen ottelunsa jääkiekon SM-liigassa. Monet tahot vakuuttavat, että espoolaisseura pystyy jatkamaan ainakin kauden loppuun saakka, mutta mistään ei voi olla varma, kun seuraa on haettu jo kahdesta eri suunnasta konkurssiin ja lisää saattaa olla tulossa. Nykyisten omistajien kannalta olisi rahoitusneuvotteluissa taatusti tärkeää, että hallilla olisi katsojia ja joukkue nappaisi otteen illan vastustaja Vaasan Sportista. Miten paljon Espoossa on katsojia ja miten Blues esiintyy kaukalossa?

Klo 18.10: Tervetuloa Kiekkoliveen mukaan! Osallistu keskusteluun alla kommenttiosiossa, MTV Jääkiekon Facebookissa tai Twitterissä hashtagilla #liiga.