Kiekko-Espoon pomolta perääntymätön puheenvuoro – "Liiga-kiekkoa vuoden päästä"

Kiekko-Espoon tavoitteena on yhä pelata vuoden päästä SM-liigassa 2:39
Katso tästä Tulosruudun tuore juttu: Kiekko-Espoon tavoitteena on yhä pelata vuoden päästä SM-liigassa.

Isot taloudelliset kärsinyt Kiekko-Espoo tekee määrätietoisesti työtä SM-liiganousun eteen. Hallitsevan Mestiksen mestarin aikataulutavoitteet asettuvat ristiriitaan pääsarjan keväisen linjanvedon kanssa.

Viime viikolla julkisuudessa esillä ollut tilinpäätös ei toimitusjohtaja Aku Kallosen mukaan hidasta SM-liigasuunnitelmia. Kiekko-Espoo teki päättyneellä tilikaudella 397 000 euroa tappiota, kun liikevaihto oli 950 000 euroa.

Katso pääkuvan videolta Tulosruudun juttu Kiekko-Espoosta. Joukkue kohtaa torstaina loppuunmyydyssä ottelussa Jokerit. 

Määrätietoisesti pitkään pääsarjanoususta puhuneen seuran tappiot saattoivat päästä yllättämään suuruudellaan. Kallonen ei kuitenkaan myönnä olevansa huolissaan, vaikka pakkasta tilinauhalle jäikin. 

– Ei huolestuta. Haluamme painottaa, että pyrimme rakentamaan jo Mestiksessä niin liigakelpoista organisaatiota kuin mahdollista. Se vaatii tiettyjä investointeja tähän meidän tekemiseemme, Kallonen sanoo. 

MTV Urheilu uutisoi elokuun lopussa, että Kiekko-Espoo aikoo edelleen jättää Liigan lisenssihakemuksen määräajassa, eli lokakuun loppuun mennessä, vaikka kesäkuussa ilmoitettiinkin, että kautta 2024–25 koskien Liiga ei niitä ota vastaan. 

– Me tiedämme julkisuudessa asetetut tavoitteet Liigan osalta, että mitä se vaatii, että Espoossa pystytään pelaamaan SM-liigakiekkoa kaudella 2024–2025. Pyrimme toteuttamaan niitä tavoitteita raamien mukaisesti, Kallonen linjaa. 

Eteneekö teidän näkökulmastanne kaikki siis niin kuin pitääkin?

– Kyllä. Tavoite on edelleen pelata Liiga-kiekkoa noin vuoden päästä täällä hallissa, Kallonen päättää. 

Kiekko-Espoon Mestis-kausi alkaa torstaina, kun vastaan asettuu Suomen kiekkokartalle palaava Jokerit. Ottelu on katsottavissa C Moren lisäksi MTV Subilla. 

Lue myös:

    Uusimmat